Waarmee begin je je racecarrière? Een afgetrapte 3-serie? Of een MX-5 misschien? Het nadeel aan deze auto’s is dat ze geboren zijn als brave straatauto. Je kunt ook gaan voor de instapper van Radical. Die is nu bovendien leverbaar met het XXR-pakket. Je herkent hem aan de LMP-achtige vin bovenop. Hiermee mag je zelfs meedoen aan diverse Radical-kampioenschappen wereldwijd.

Specificaties van de Radical SR1 XXR

De SR1 XXR krijgt de nieuwste versie van de 1,3-liter viercilinder van Radical. Het bedrijft veranderde bijvoorbeeld de drijfstangen en monteerde een lichtere ontsteking. Radical laat aan TopGear weten dat de vermogensoutput gelijk is aan die van de gewone SR1. Dat wil zeggen een vermogen van 182 pk. De topsnelheid zal hiermee rond de 220 km/u moeten liggen.

De motor wordt sneller warm (wat handig is bij een circuitdag) en in plaats van elke zes uur, moet je nu elke tien uur de olie verversen. Daarnaast krijgt de XXR semislick-banden, instelbare ophanging, een sperdifferentieel en een schakelaar om de rembalans aan te passen.

Meer stabiliteit

‘Het XXR-model is net wat sneller, maar het belangrijkste verschil is dat de performance makkelijker uit de auto te halen is. Daarnaast houdt hij de ultieme snelheid vast door betere gedrag van de motor, de gereviseerde setup en betere stabiliteit’, vertelt Radical Motorsport aan TopGear.

De Radical SR1 XXR is vanaf nu te bestellen via Radical Motorsports zelf of via een van de dealers van het merk. De prijs zul je daar te horen krijgen. Het bedrijf verwacht in de zomer van 2023 te beginnen met de productie van de geüpgraded versie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie