Het glibberen en glijden in Vegas is begonnen. Al bij de allereerste ronde na de pits zien we de auto’s uitbreken na iedere bocht. Je hebt kunnen lezen dat dat aan het koude weer zal liggen. Toch valt het nu wel mee met de kou. Het is een graad of vijftien in Las Vegas tijdens de 1e vrije training. Het Las Vegas Strip Circuit heeft dus rijdende auto’s nodig die rubber neerleggen.

De coureurs kunnen niet lang rijden. Na een minuut of tien staat Carlos Sainz stil op The Strip, recht tegenover de fontein van het Bellagio Hotel. De Ferrari kan geen kant op en moet met een bergingswagen weggehaald worden. Hierdoor wordt de rode vlag gezwaaid. Nadelig voor de teams en coureurs is dat de klok tijdens trainingen gewoon door blijft tikken onder een rode vlag.

Einde van de 1e vrije training in Las Vegas

De marshalls in Vegas lijken nog wat roestiger. Ze doen er lang over om de Ferrari weg te takelen. Rustig wachten we af totdat de groene vlag weer wordt gezwaaid, maar dan volgt de melding ‘Session will not be resumed’. Een reden komt er nog niet. En dan meldt de FIA dat er een ‘drain cover’, oftewel een putdeksel, is losgekomen.

De sessie komt ten einde, omdat de marshalls aan de baan moeten werken. Het betonnen frame rond de putdeksel heeft het begeven. Om zeker te weten dat dit niet nog eens gebeurt, laat de wedstrijdleiding alle putdeksels controleren. Als hieruit blijkt dat er flinke werkzaamheden nodig zijn, kan het schema voor de rest van het weekend aangepast worden.

Uitslag van de 1e vrije training van Las Vegas

De FIA heeft wel een einduitslag gegeven, maar die mag je gerust overslaan. Verschillende coureurs hebben nog geen ronden gereden en de rest van de coureurs was enkel en alleen bezig om data te winnen, niet om een snelle tijd neer te zetten. Toch zouden we als we bij Haas werkten even een screenshotje maken van deze uitslag.

 1. Leclerc
 2. Hülkenberg
 3. Magnussen
 4. Verstappen
 5. Ocon
 6. Russell
 7. Sainz
 8. Tsunoda
 9. Pérez
 10. Bottas
 11. Gasly
 12. Hamilton
 13. Ricciardo
 14. Zhou
 15. Norris
 16. Stroll
 17. Piastri
 18. Albon
 19. Alonso
 20. Sargeant

Hoe laat begint F1 in Las Vegas?

Vrijdag
2e vrije training: 09:00 uur – 10:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 05:30 uur – 06:30 uur
Kwalificatie: 09:00 uur – 10:00 uur

Zondag
Race: 07:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)