De kijkers thuis zijn de grootste winnaars van de GP van Las Vegas. Ondanks de dramatische organisatie, was de race vermakelijk om te kijken. Er was zowaar weer een spannende strijd om de eerste plek. De vraag is alleen of die strijd er überhaupt moeten komen. Leclerc had voor het eerst een snelle auto zonder overmatige bandenslijtage. Dus hoe kan het dan dat Verstappen toch won?

Verstappen pakt bij de start gelijk de eerste plaats, maar dat is niet genoeg om Leclerc uit het veld te slaan. De Ferrari kan de Red Bull goed bijhouden en daarbij krijgt Verstappen zelfs nog vijf seconden straf. De Nederlander komt hierdoor tussen in het verkeer te zitte . Het lijkt er dus weer vrij snel op dat Leclerc fluitend naar de eerste plaats gaat rijden. Een safetycar gooit roet in het eten.

De reden waarom Verstappen de GP van Las Vegas won

Door een touche tussen Verstappen en Russell moet er een safetycar komen omdat het puin van de baan geruimd moet worden. Leclerc rijdt dan op de eerste plek met banden van slechts vijf rondes oud. Als hij nu een pitstop zou maken en de Red Bulls niet, dan zou hij derde zijn. Leclerc blijft op relatief jonge banden buiten, wat op dat moment geen groot risico lijkt.

Verstappen en Pérez wisselen wel voor nieuwe banden. Het besluit om niet te wisselen zorgt weer voor een nieuwe uitdaging voor Leclerc: ‘Het probleem is dat wanneer je ze [de banden] afkoelt tijdens een safetycar, het ontzettend moeilijk is om een herstart te doen op gebruikte banden met deze temperaturen. En daar verloren we de wedstrijd’, legt de coureur uit.

Leclerc krijgt zijn banden niet op temperatuur

Leclerc rijdt voorop wanneer de safetycar wordt opgeroepen en Verstappen op nummer vijf. Wat Leclerc ook probeert, zijn rubber wil maar niet opwarmen. Hij rijdt bijna zijn auto de muur in tijdens een poging om wat temperatuur in de banden te krijgen. Na de safetycar zijn er nog 21 ronden te gaan.

Pérez en Verstappen kunnen alles vragen van hun nieuwe banden terwijl Leclerc aan het stoeien is met zijn banden. Met gemak rijdt Verstappen met nieuwe banden naar de eerste plaats. Aluhoedjes zouden stellen dat Verstappen opzettelijk een inhaalactie inzette op een plek waar Russell het niet verwacht om zo een crash te forceren, de safety car op te roepen en toch de GP van Las Vegas winnen.

Reacties

  • Henk heeft op 20 november 2023 geschreven:

    Dus door een crash te veroorzaken ???
    Dom gelul !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)