Het is de dag van de race! In Vegas dan. Door het afwijkende schema is de kwalificatie op dezelfde dag als de race. Om 00:00 uur lokale tijd begint Q1 en de race is voor de coureurs ook vandaag om 22:00 uur. Voor ons is de race trouwens wel op zondag – en dan om 07:00 uur in de ochtend. Eens kijken wie er dan op de eerste plek mag starten.

Q1

Het gaat niet lekker met McLaren in Q1. Waar Norris nog op eigen kracht naar het podium kon rijden twee weken gelden, ligt hij er nu samen met zijn teamgenoot uit. Ocon vliegt er ook uit, maar niet voordat hij in de eerste bocht een akkefietje heeft met Verstappen. De twee coureurs raken elkaar bijna en noemen elkaar een idioot. Tsunoda en Zhou redden het ook niet tot Q2.

Q2

Ferrari gaat erg lekker in Vegas. Na de snelste tijd in Q1, gaan ze ook in Q2 vrij snel naar de eerste twee plaatsen. Leclerc is met drie minuten te gaan een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot. Met nog twee minuten te gaan komt Pérez naar binnen en zijn auto gaat de pitbox in. Gewaagd, want op P6 lijkt Q3 nog niet zeker. Spaart Red Bull de banden?

Wat het idee ook is, de gok pakt niet goed uit voor Pérez. Gasly zet een aardige tijd neer (sneller dan Verstappen zelfs!) en de twee auto’s van Williams voelen zich ook thuis op de baan. En zo vliegt Pérez er in Q2 al uit terwijl hij in de pitbox staat. De twee Ferrari’s zijn het snelst in Q2. Hamilton, Hülkenberg, Stroll en Ricciardo doen ook niet meer mee.

Q3

Het laatste deel van de kwalificatie in Vegas verloopt voorspelbaar. De twee Ferrari’s blijven bivakkeren op de bovenste posities met Verstappen daarachter. Russell verdedigt de eer voor Mercedes met een vierde plek. Waar Ocon als zeventiende start, kwalificeert teamgenoot Gasly op een nette vijfde plek.

Door het gedoe met de putdeksel kan Sainz overigens niet profiteren van zijn goede kwalificatie. Hij krijgt een gridstraf van tien plaatsen omdat zijn auto gerepareerd moest worden.

Kwalificatie in Las Vegas (2023)

 1. Leclerc
 2. Sainz (gridstraf 10 plaatsen)
 3. Verstappen
 4. Russell
 5. Gasly
 6. Albon
 7. Sargeant
 8. Bottas
 9. Magnussen
 10. Alonso
 11. Hamilton
 12. Pérez
 13. Hülkenberg
 14. Stroll
 15. Ricciardo
 16. Norris
 17. Ocon
 18. Zhou
 19. Piastri
 20. Tsunoda

Hoe laat begint F1 in Las Vegas?

Zondag
Race: 07:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)