Naast Red Bull Racing onderhoudt de suikerdrankjesfabrikant sinds 2006 een tweede F1-team. Tot 2020 ging dat team (dat voorheen Minardi was) door het leven als Toro Rosso. Daarna maakte de ploeg een transformatie door tot AlphaTauri, het kledingmerk van Red Bull. Helmut Marko vertelt nu dat AlphaTauri binnenkort een nieuwe naam krijgt.

Marko praat erover bij de Oostenrijkse krant Klein Zeitung (waarvan we hopen dat het op A6-formaat wordt gedrukt). De Red Bull-topman reageert op de vraag wat er bij AlphaTauri moet veranderen, omdat het team zo verzwakt is: ‘AlphaTauri krijgt met Laurent Mekkies en Peter Bayer vanaf 2024 nieuwe leiders. Er komen nieuwe sponsoren en ook een nieuwe naam.’ Of de sponsoren en nieuwe naam volgend jaar ook al komen, wordt niet bevestigd.

Nieuw naam, nieuw team

Volgens Marko moet AlphaTauri een nieuwe weg inslaan onder de nieuwe naam: ‘De richting die we op willen, is duidelijk: gebaseerd op Red Bull Racing, voor zover de reglementen dat toelaten. Een losse contructie is de verkeerde manier.’ Of de Nyck de Vries, de metamorfose van AlphaTauri gaat meemaken als één van de coureurs, is nog de vraag.

‘Over Nyck de Vries zijn we niet tevreden, dat gaan we ook onderzoeken’, zegt Marko. Hij maakte laatst in de podcast van The Inside Line bekend dat Christian Horner twijfelde aan De Vries voordat de Nederlandse coureurs zijn contract tekende bij het zusterteam van Red Bull. ‘Op dit moment lijkt het erop dat hij [Horner] destijds gelijk had’, voegde Marko daar nog aan toe.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie