Ross Brawn, de motorsportbaas van F1, verwacht dat het F1-seizoen 2020 waarschijnlijk in Europa zal starten, maar potentieel zonder publiek. Dinsdag viel de GP van Canada ook af, waardoor er in totaal negen races uitgesteld of geschrapt zijn. Volgens Brawn willen ze zo snel mogelijk starten met het F1-seizoen van 2020, zelfs als dat betekent dat de GP’s zonder toeschouwers worden gereden. Ook geeft hij wat uitleg over de een mogelijke startdatum en een uiterlijke datum.

De grootste uitdaging voor het F1-seizoen van 2020 is het reizen. ‘Als we eenmaal ergens zijn, dan is het vrij besloten’, zegt Brawn tegen Sky Sports. Binnen Europa kunnen teams invliegen met chartervluchten en iedereen zou dan getest worden op het coronavirus. Een race zonder toeschouwers is beter dan helemaal geen race, meent Brawn. Ook denkt hij dat sport en entertainment een grote bonus is in de crisistijd.

Achttien tot negentien races mogelijk

Volgens de reglementen van de FIA moet een F1-seizoen ten minste acht races hebben om mee te tellen. Als ze starten in oktober, zijn acht races nog haalbaar, meent Brawn. Ook denkt hij dat wanneer het F1-seizoen van 2020 in juli begint, dat het nog mogelijk is om achttien tot negentien races te hebben. Er zouden dan drie raceweekends achter elkaar zijn, gevolgd door één vrij weekend. Logistiek zou dat ook moeten kunnen. Het kan wel zijn dat het raceweekend wordt ingekort van drie naar twee dagen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear