Vandaag horen tickethouders van de DutchGP per mail of ze in september naar de F1-race in Zandvoort mogen komen. Helaas moet de organisatie zo’n 30.000 mensen teleurstellen, dat komt neer op 33 procent van de bezoekers. De reden achter het terugdraaien van de bezoekersaantallen is uiteraard corona. Opvallend genoeg vindt het selecteren van de bezoekers niet plaats via een soort loterij, maar wordt er handmatig gekeken wie er mogen komen.

Mensen met de goedkoopste kaartjes mogen niet komen

Sportief directeur Jan Lammers zegt: ‘De verdeling is niet simpelweg een loting, maar een complexe puzzel. Voorafgaand aan het toewijzen van de beschikbare tickets moeten we rekening houden met verschillende variabelen.’ Mensen met kaarten voor ‘General Admission’ hebben sowieso pech en mogen niet komen. Dit waren de goedkoopste kaartjes voor de Dutch GP, zonder vaste zitplaats. Het is logisch dat deze kaarten als eerste worden geschrapt, want volgens de coronamaatregelen moeten mensen bij een dergelijk evenement een zitplaats hebben. Maar ook mensen met andere kaarten zullen worden teleurgesteld.

Jan Lammers gaat verder: ‘Ook hebben we geprobeerd zoveel mogelijk groepen en families niet te splitsen, moeten we rekening houden met onder andere het veiligheids- en mobiliteitsplan rondom Zandvoort, de belangen van lokale ondernemers en uiteraard de Covid-beleidsregels. Helaas zullen een flink aantal fans niet mogen komen. Dat is ongelofelijk vervelend, we hebben geen keuze. Gelukkig kunnen we deze fans wel beloven dat ze de volgende editie er vanzelfsprekend bij zijn.’

Wie niet mag komen, mag in 2022

Tickethouders die dit jaar niet naar de Dutch GP mogen komen, hebben automatisch kaarten voor volgend jaar. Wie liever zijn geld terugkrijgt, kan dat van 22 augustus tot 16 september online regelen. Mensen die wel naar de GP gaan, moeten via de CoronaCheck-app een geldige QR-code laten zien. Wie niet gevaccineerd is of nog geen geldige code heeft, moet zich vooraf laten testen en een negatieve uitslag overhandigen.

Advertentie

Reacties

 • Johan heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

  Waarom toch steeds die discussie over wel of niet gevaccineerd. Als gevaccineerde kan je nog steeds het virus overbrengen, misschien nog wel meer omdat je je veilig waant. Het enige wat het vaccin doet is je zelf minder ziek maken. Dus als je er voor kiest jezelf niet te vaccineren is het eigenlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar mocht je besmet raken geef je het waarschijnlijk minder snel door dan wel gevaccineerde omdat je je behoorlijk beroerd voelt. Dus eigenlijk is het lood om oud ijzer. Laat iedereen gewoon een negatieve test overleggen, pas dan heb je zekerheden.

  • Factchecker heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

   Pfizer effectieve bescherming tegen het krijgen van Covid-19: 89%.
   Pfizer kans op symptomatische besmetting bij optreden van besmetting: 30-40%.

   Kans op het krijgen van een symptomatische (dus overdraagbare) besmetting na volledige Pfizer inenting: 11% * 40% = 4,4%. De kans dat deze persoon het overdraagt aan iemand die ook volledig gevaccineerd is, is 4,4% * 11% = 0,444%. De kans dat die persoon symptomatisch wordt, is al minder dan 0,2%. Het is dus geen verhaal van eigen verantwoordelijkheid maar van groepsverantwoordelijkheid. Net zoals het niet een verhaal van lood (vals veiligheidheidsgevoel vanwege vaccinatie) om oud ijzer (geen vaccinatie) is, want alleen als je als niet-gevaccineerde je niet in grote groepen beweegt ben je met zekerheid geen spreader. Omgekeerd is er met een volledige Pfizer-vaccinatie met zekerheid maar een hele kleine kans dat je een spreader kan zijn.

   Dus stop met leugens: de waarheid is dat de kans op overbrengen door een gevaccineerde zeer beperkt is. De suggestie van ‘suggestie’ is feitelijk juist. Als Zandvoort alleen maar gevaccineerden toe zou laten dan is de kans op een superspread zoals recent in de discotheken onder de grotendeels niet-gevaccineerde jongeren nihil.

   • Gregor heeft op 23 augustus 2021 geschreven:

    Als je +1 zou kunnen doen, zou ik dat bij deze reactie doen. Dank je Factchecker!

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Wappie heeft op 18 augustus 2021 geschreven:

  Hou toch op met jullie vaccin onzin. De gevaccineerden zijn juist de mensen die het dragen en cadeau doen 🤣
  Door schaapjes is in NL niets mogelijk maar bij alle buren wel. Dan te bedenken dat in NL de meest gevaccineerden rondlopen 😉

  • @Wappie heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

   Een suggestie: misschien moet je wat minder naar andere wijzen en wat meer afvragen waarom zoveel mensen balen van mensen zoals jij.

   Reageer
  • Hoi Thierry heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

   Ga toch lekker met alle wappies naar Thierryland dan kunnen wij de maatschappij weer open doen. Stelletje egocentrische mafkezen.

   Reageer
  Reageer
 • Vax Merstappen heeft op 18 augustus 2021 geschreven:

  Uitgeloot. Lekker man heb je 2 prikken alles gehad en zie je straks zo’n mafkees die weigert er wel zitten helemaal k*t!

  Reageer
 • Suggestie heeft op 18 augustus 2021 geschreven:

  Laat de wappies die een vaccin weigeren maar thuis blijven. Zij zijn er de reden van dat het virus zich nog steeds kan verspreiden. Problemen moet je bij de bron oplossen en niet anderen voor de gevolgen op laten draaien.

  • Johan heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

   Waarom toch steeds die dus issue over wel of niet gevaccineerd. Als gevaccineerde kan je nog steeds het virus overbrengen, misschien nog wel meer omdat je je veilig waant. Het enige wat het vaccin doet is je zelf minder ziek maken. Dus als je er voor kiest jezelf niet te vaccineren is het eigenlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar mocht je besmet raken geef je het minder snel door dan wel gevaccineerde.. Dus eigenlijk is het lood om oud ijzer. Laat iedereen gewoon een negatieve test overleggen, pas dan heb je zekerheden.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie