Er gaat volgend jaar een hoop veranderen voor F1-fans. Zo gaan de coureurs rijden met compleet nieuwe auto’s, Olav Mol verdwijnt na dertig jaar als presentator en Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk gaan de verslaggeving doen. Gelukkig blijft één ding voor een deel hetzelfde. Tenminste, voor een deel. Ziggo-klanten kunnen volgend jaar ook gewoon F1 kijken, maar daar moeten ze wel een extra abonnementje afsluiten. Daarvoor sloot Ziggo een deal met de Nordic Entertainment Group (NENT), de nieuwe eigenaar van de rechten van F1.

Lees ook: Dit ga je volgend jaar betalen voor F1 bij Viaplay

Gratis zal het helaas niet zijn. Wie F1 op Ziggo wil bekijken volgend jaar, moet een extra abonnement afsluiten. Door het Viaplay-abonnement aan te vinken bij Ziggo, krijg je toegang tot de races, maar ook de films en series van Viaplay. Ook andere sporten zoals de Bundesliga, Premier League en PDC Darts zijn te bekijken. Ook klanten van KPN kunnen het extra abonnementje aanvinken in hun pakket.

Wat is Viaplay ook alweer?

Viaplay is een Netflix-tegenhanger uit Zweden. Ze gaan net als de populaire streamingsdienst ook hun eigen series en films maken, ook in het Nederlands. Dit jaar werd duidelijk dat NENT, het moederbedrijf van Viaplay, de rechten had gekocht voor F1 voor een hoop knaken. Lange tijd was onduidelijk hoe je F1 kon kijken in 2022. NENT meldt dat Viaplay vanaf maart 2022 beschikbaar zal zijn via ‘derde partijen’, maar je kunt ook direct een abonnement afsluiten, net als bij Netflix.

Ziggo over de F1-samenwerking

De deal tussen NENT en Ziggo loopt voor meerdere jaren. Robin Kroes, Chief Strategy & Content Officer bij VodafoneZiggo: ‘We willen onze klanten eenvoudig toegang geven tot al hun favoriete content, inclusief sport. Deze samenwerking helpt om dat doel te bereiken, dus we zijn blij dat we tot een samenwerking met Viaplay zijn gekomen.’

Kim Poder, de commerciële baas bij NENT: ‘We zijn verheugd om deze langdurige deal met een van de toonaangevende operators in Nederland aan te kondigen. Ziggo heeft een aanzienlijk bereik en een gevestigde positie in de sport, en we zullen samenwerken om zoveel mogelijk kijkers kennis te laten maken met Viaplay. Door deze samenwerking kunnen Ziggo-klanten vanaf dag één gemakkelijk genieten van ons unieke aanbod.’

Advertentie

Reacties

 • Johann says at 12 december 2021:

  Wat kost een kaartje voor een race?
  250 tot zo’n 500 euro op Spa!
  Voor voor 14 euro per maand zie ik alles.
  Een einde seizoen vinkje uit en 1 maart vinkje weer aan scheelt bijna 4 maanden geld 😉

  • Ik bin zuunig says at 14 december 2021:

   En je ziet en hoort meer van de race, zit lekker comfortabel en droog. Je natje en droogje bij de hand , kosten ook geen kapitalen.
   Wat mis je dan eigenlijk? De sfeer en het gejoel . Is dat erg ? Nee 😁😁

   Reply
  Reply
 • Sterren 28 says at 11 december 2021:

  V play te duur voor alleen F1 alleen wacht nog even af kan of ziggo

  Reply
 • Arthur says at 9 december 2021:

  Even afwachten wat ziggo gaat vragen voor dat viaplay abb
  Voor de Ziggo klanten.

  • Frank says at 9 december 2021:

   Ga echt niet meer betalen,Ziggo zit al mooi aan de prijs en het leven word er ook niet goedkoper op

   Reply
  Reply
 • C J says at 9 december 2021:

  Ik wil enkel maar naar de Formule 1 en Darten kijken dan is 14 euro teveel !!!

  Reply
 • Dio_K says at 9 december 2021:

  Ik betaal nu via KPN 25 euro aan ziggo en 8 euro aan F1 TV, voor mij zal de komst van Viaplay een stuk voordeliger uitpakken. Internet via Ziggo was al enkele jaren geen optie voor mij ivm de extreem lage upload snelheid, hierdoor jaren geleden overgestapt naar KPN (alles in één) consequentie was wel dat ik op het dure Ziggo sport moest abboneren om enkele sporten/competities te kunnen blijven volgen, met de komst van Viaplay kan ik de dure Ziggo Sport abbonement eindelijk beëindigen en ben ik helemaal van Ziggo af.
  Ik sta positief tegenover de plannen van Viaplay mbt de F1, wel heb ik zeer mijn twijfels over Tom Coronel, hij is verre van een objectieve analist. Ook twijfel ik over Christiaan Albers, ik denk dat een rol voor Robert Doornbos beter was geweest.

  Reply
 • J.R. says at 9 december 2021:

  Heb tot nog toe altijd een Ziggo abo gehouden om de F1, maar ga niet extra betalen om die Zweden te spekken.
  Jammer dan. Leesz t wel in de krant of op Twitter.

  • Aha says at 9 december 2021:

   Dus wel de Amerikanen betalen, maar de Zweden wil je niet betalen ook al wordt het goedkoper. De logica van sommige mensen…

   Reply
  Reply
 • Ikke says at 8 december 2021:

  Dus ga voor F1TV. Werkt prima en ook onderweg kan je altijd kijken. Voor 65 euro per jaar kan je daar niet over klagen.

  • MZ says at 10 december 2021:

   Is onderweg ook het buitenland, zoals Duitsland?

   Reply
  • Jan H says at 8 december 2021:

   Ja, maar is wel streaming. Gebruik 3 Gig per uur. Je maximale bundel is maar 20-25 Gig per maand. Dit noemen ze unlimitid maar Zowel bij KPN, Vodafone en Telekom is dit zo. Extra. 1 Gig data koste mij € honderden euro‘s.
   Dus waardeloos.

   Reply
  Reply
 • Wimbreider9ac201@gmail.com says at 8 december 2021:

  Veel te duur voor Jan met de pet

  Reply
 • Wim19ac201@gmail.com says at 8 december 2021:

  Veel te duur voor Jan met de pet

  Reply
 • Joker Verstoppen says at 8 december 2021:

  Sorry dit is voor de kleine man en gepensioneerden bijna niet op te brengen €14 is veel geld voor dat soort mensen.

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie