Daniel Ricciardo vertrekt volgend jaar bij Renault na een onvruchtbare periode, en de grote vraag was dan ook: wie gaat hem opvolgen? Gisteren schemerde al eventjes door dat Renault zijn zinnen had gezet op hun oude wereldkampioen Fernando Alonso, en vandaag komt de officiële aankondiging. In het seizoen van 2021 komt Fernando Alonso uit voor Renault F1. Esteban Ocon wordt zijn teamgenoot.

Fernando Alonso begon zijn F1-carrière bij Minardi in 2001, maar kreeg na één jaar al het aanbod om bij Renault te rijden als testcoureur. In 2003 verving hij Jenson Button als volwaardige coureur. Hij werd toen de jongste coureur die ooit pole-position behaalde. In 2005 reed hij een topjaar en werd hij de jongste F1-wereldkampioen ooit, met een leeftijd van 24 jaar en 58 dagen.

In 2006 verzamelde hij met Renault wederom genoeg punten om voor de tweede keer wereldkampioen te worden. Toen was trouwens al duidelijk dat hij zou vertrekken naar McLaren in 2007, om daar als teamgenoot van Lewis Hamilton te rijden. Daar bleef hij niet lang: hij ging al snel weer terug naar Renault.

In 2010 ging de coureur naar Ferrari om zich vervolgens in 2015 bij McLaren te voegen. In 2019 en 2020 ging de coureur even andere dingen doen, zoals de Dakar, lange-afstandsraces en de Indianapolis 500. Maar volgend jaar is de Spaanse coureur weer terug in de F1, en wel voor Renault.

Fernando Alonso heeft vertrouwen in Renault

Alonso laat weten dat Renault hem de leukste herinneringen uit zijn F1-tijd bezorgde. Hij zegt dat zijn principes en zijn ambities in lijn staan met die van het team. Volgens hem heeft Renault afgelopen winter flinke stappen gemaakt en hij spreekt over de doelstellingen voor het seizoen van 2022. Volgend jaar (dan wordt het oude reglement nog toegepast) verwachten we dus nog niet heel veel, maar wellicht dat Renault het jaar daarop weer dingen gaat presteren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)