Volgens het Spaanse Mundo Deportivo zou Red Bull Racing Fernando Alonso het stoeltje van Pierre Gasly hebben aangeboden. De Spaanse coureur zou direct bedankt hebben, omdat hij überhaupt geen F1 meer wil rijden. Zijn focus ligt op het bemachtigen van de Triple Crown en het rijden van de Dakar.

Volgens het Spaanse medium benaderde Red Bull Racing de oud F1-coureur al na de GP van Groot-Brittannië, halverwege juli. Een terugkeer zou betekenen dat Alonso wederom met de door hem vervloekte Honda-motor zou rijden. We snappen dat hij daar weinig trek in heeft, hoewel de motor dit seizoen uitstekend presteert.

Fernando Alonso werd in 2005 op 24-jarige leeftijd de jongste F1-wereldkampioen ooit. In 2006 pakte hij weer de wereldtitel. Het record werd uiteindelijk in 2008 afgepakt door Lewis Hamilton. Een coureur met ervaring zou de voorkeur genieten boven de relatief onervaren Albon, die nu de teamgenoot van Max Verstappen is geworden.

Alonso zei al eerder dat hij in 2007, 2009, 2011, 2013 en twee keer in 2018 al een aanbieding had gekregen van Red Bull Racing. In juli vertelde Helmut Marko van Red Bull nog dat Alonso zich had aangeboden als vervanger voor Gasly, maar dat Honda daar een stokje voor had gestoken.

Mocht Fernando Alonso ingegaan zijn op het aanbod van Red Bull Racing, dan zou Gasly wellicht op de reservebank gezet zijn. Nu mag de onderpresterende Franse coureur tenminste nog naar Toro Rosso.

Reacties

 • Chris heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

  De spanjaarden zouden dat willen, maar Alonso is niet iemand die een team naar zijn hand kan zetten (zoals Schumacher) en voegt weinig toe, het lijkt mij dus heel sterk dat RedBull/Honda hem erbij willen hebben nadat hij ook nog zich zeer negatief over Honda had uitgelaten.

  Reageer
 • Pannekoekenbakker heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

  Die Alonso weet zichzelf wel lekker in het nieuws te houden. Tuurlijk neemt hij dat stoeltje niet, hij wil geen herhaling van 2007 & 2008, door zo’n jong talentje om de oren worden gereden en niet de nummer 1 van het team zijn.

  Reageer
 • lapoya heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

  haha lekker zelf verhaaltjes verzinnen bij topgear ze denken hier echt dat alle lezers dom zijn

  • Redactie TopGear heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

   We hebben inderdaad al meer dan tien jaar een Spaans nieuwsmedium onderhouden zodat we dit berichtje konden maken. Je hebt ons door.

   • Chris heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

    LOL

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)