Als er één veilige weddenschap bestaat, is dat wel die over de kleur van de nieuwe F1-auto van Ferrari. Met uitzondering van het jaar 1964 racet het team vrijwel altijd in de kleur rood. En, verrassing, ook dit jaar weer. Dit is de Ferrari SF90. Dit jaar rijden ze met een donkere accentkleur.

Wie rijden er voor Scuderia Ferrari Formule 1?

Finse held Kimi Räikkönen verkaste naar zusterteam Alfa Romeo en het jonge talent Charles Leclerc mag naast Sebastian Vettel opstellen in de Ferrari SF90. Vettel is al vier keer wereldkampioen geworden en kun je met recht zien als de eerste rijder van Scuderia Ferrari. Hij moet echter wel oppassen voor een herhaling van 2014, toen nieuwkomer Ricciardo hem stof liet happen.

Gaat Ferrari dit jaar wereldkampioen worden?

Vorig jaar pakte Sebastian Vettel met Ferrari de eerste twee overwinningen. Mercedes kwam bij de vierde race pas als eerste over de finish. De wereldtitel was voor het team en de coureur lange tijd binnen handbereik, maar ze verzwakten na de zomerstop en gaven de titel uit handen.

Begint Ferrari dit jaar weer zo sterk en kunnen ze het momentum vasthouden, dan maken ze zeker kans om wereldkampioen te worden. Niemand is echter verzekerd van een goede prestatie. Te veel teams claimen in de koude maanden enorme sprongen gemaakt te hebben. Zoals elk jaar belooft het een spannend seizoen te worden – hopelijk is dat dit jaar echt het geval.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie