Jij denkt dat dat briesje wat we hier de afgelopen dagen hadden wat voorstelt, maar in Brazilië was het gister ook niet best. Zwarte wolken halverwege de kwalificatie voor de race van morgen plus stortregens zorgden voor een rode vlag midden in die kwali. Maar als altijd was Red Bull uiterst wakker (met Verstappen) en zette Max zo snel als ie kon de snelste ronde op z’n naam. Zo, klaar. Maar vandaag ziet het er weer anders uit. Want de kans op regen is precies nul procent, en de zon schijnt.

Om je nog even op weg te helpen in de wirwar van shootrace-outsprint-kwali’s: vanavond is de sprintrace. Voor wat extra punten in het algemeen klassement, een race van een uurtje. En om te bepalen wie daar vooraan mag starten, en wie achteraan en wie waar ertussenin, is deze sprintrace-kwalificatie, in Brazilië dus. Drie shootout-sessies van respectievelijk 12, 10 en 8 minuten waarbij per sessie de vijf langzaamste coureurs afvallen.

Klap voor Ocon, auto goed in puin

In shootout 1 gaat Ocon er in de laatste minuut hard af, omdat hij Alonso in de weg vindt rijden en Alonso ook raakt. Er is een rode vlag, Ocon vindt Alonso een idioot, een paar coureurs kunnen hun laatste ronde niet meer afmaken. Ocon, Stroll, Zhou, Albon en Sargeant redden het niet en vallen af. En hebben de monteurs van Ocon nog wel wat werk om de auto voor later op de dag op te lappen. En die van Alonso moeten ook aan de bak om shootout 2 te halen.

Shootout 2 van de kwalificatie voor de sprintrace voor de GP van Brazilië 2023 begint wat later. De door Ocon gemolde bandenstapel moet eerst gerepareerd worden want safety first. Alonso redt het niet,z’n auto heeft wellicht nog last van de tik van Ocon. Ook Gasly, Bottas, Magnussen en Hulkenberg zijn te langzaam en halen de laatste fase niet. Norris is het snelst, dan Pérez, Verstappen en Ricciardo.

Verrassend genoeg pakt Norris de snelste tijd in sessie 3, gevolgd door Verstappen en Pérez. Vanavond de race!

Uitslag van de kwalificatie voor de sprintrace voor de GP van Brazilië 2023

  1. Norris
  2. Verstappen
  3. Pérez
  4. Russel
  5. Hamilton
  6. Tsunoda
  7. Leclerc
  8. Ricciardo
  9. Sainz
  10. Piastri

Hoe laat begint F1 op Interlagos?

Zaterdag
Sprintrace: 19.30 uur – 20.30 uur

Zondag
Race: 18.00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)