Na het uitstellen van de Grand Prix van China heeft ook de organisatie van het Bahreinse raceweekend besloten om in te grijpen vanwege de coronadreiging. Vooralsnog gaat het raceweekend van 22 maart 2020 wel door, maar wordt de GP van Bahrein zonder publiek verreden. Wel wordt de race uitgezonden op televisie.

Dat maakt de organisatie vanochtend bekend middels een persbericht. ‘Na overleg met onze internationale partners en de nationale gezondheidszorg heeft Bahrein het besluit genomen om de GP van Bahrein van dit jaar alleen toegankelijk te maken voor deelnemers. Dankzij de wereldwijde verspreiding van Covid-19 voelt het op dit moment niet goed om duizenden toeschouwers van over de hele wereld bij elkaar te laten komen.’

Komen er meer Grands Prix in het gedrang?

Het is nog maar de vraag in hoeverre dit Formule 1-seizoen door kan gaan. De teams en coureurs reizen op dit moment af naar Australië zonder zeker te weten of de Grand Prix wel doorgaat. Sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn heeft bekendgemaakt de races niet door te laten gaan wanneer verschillende teams niet mee kunnen doen in verband met het virus. Hiermee doelt hij voornamelijk op Ferrari en Alpha Tauri, wier fabrieken in Noord-Italië staan. Ook bandenleverancier Pirelli bevindt zich in het risicogebied in Italië.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)