De GP van Las Vegas is terug! Jazeker, terug, want in 1981 en 1982 raceten de F1-auto’s al in Las Vegas. Toen heette het officieel de Caesars Palace GP en werd het gehouden op de enorme parkeerplaats van het gelijknamige casino. Dit keer gaan de F1-auto’s de befaamde Strip op.

In 2023 zie je de auto’s op een tijdelijk stratencircuit in Las Vegas racen. De organisatie bedacht een circuit van 6,12 kilometer en 14 bochten, waarbij de stopsnelheid tegen de 340 km/u moet liggen. Er komen drie rechte stukken, waarbij de Strip er ééntje is. F1 rekent op 50 rondes.

Hoe laat is de GP van Las Vegas?

In november is het na 19:00 uur wel donker (in de wintertijd wat eerder). In Nederland is het negen uur later dan in Vegas, dus als ze daar op z’n vroegst om 19:00 uur beginnen, moeten we hier 04:00 uur voor de buis zitten. Vegas is wel echt een nachtstad, dus mochten ze pas om 23:00 uur beginnen, dan hoef je pas om 8:00 uur de wekker te zetten.

Het goede nieuws is dat de race daar op zaterdagavond wordt gereden, zodat je hier ook op zaterdagnacht of zondagochtend moet klaarzitten, en niet op maandagnacht. Vindt de baas ook wel zo fijn, waarschijnlijk.

Snel zijn met je kaarten

Weet je nu al dat in je november 2023 niets te doen hebt? Ga dan alvast een hotelkamer boeken. Je zag bij de GP van Nederland al dat de hotelprijzen in Zandvoort door het dak gingen. In Las Vegas heb je kamers genoeg, maar verwacht zeker een kleine prijsstijging.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)