Na 41 jaar sluiten Las Vegas en de F1 elkaar dit jaar weer in de armen. Voorlopig heeft Sin City een contract om tot en met 2025 elk jaar een F1-race te houden. Nu al willen de organisator en de lokale autoriteiten graag verlengen naar tenminste tien jaar, omdat ze er veel geld in zien. Het regionale bestuur van Las Vegas, de Clark County Commission, verwacht dat de regio een miljard dollar kan verdienen dankzij de F1.

Het lokale bestuur schrijft op LinkedIn dat de ‘lokale economie’ ongeveer een miljard dollar moet verdienen aan de F1-race als ze de komende tien jaar gastheer mogen spelen. Overigens staat er wel wat tegenover om een F1-race te mogen houden. Volgens RacingNews 365 betaalt Zandvoort jaarlijks zo’n 32 miljoen dollar, omgerekend zo’n 30 miljoen euro.

Ter vergelijking, in Zandvoort werd er tijdens de GP van Nederland in 2021 ruim 22,3 miljoen euro uitgegeven aan extra bestedingen volgens Breda University. Denk hierbij aan de inkomsten voor hotels en supermarkten. Dat was overigens wel in een coronajaar, dus die inkomsten zijn dit jaar waarschijnlijk hoger. Maar de 1 miljard zullen ze in tien jaar niet zo snel aantikken.

Las Vegas tot 2032 op de F1-kalender

Liberty Media, de eigenaar van de F1, reageert op de uitspraken van de Clark County Commission: ‘Ons doel is om Las Vegas een permanente plaats op de F1-kalender te geven. Een goedkeuring van tien jaar geeft ons de zekerheid dat het raceweekend voor de lange termijn beschikbaar is op de kalender.’ Mocht dat het geval zijn, dan hopen we dat de prijzen voor een hotelovernachting in Las Vegas tijdens het GP-weekend wat zakken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear