Er komt een nieuw racemanagementteam voor de F1. Die aankondiging maakt FIA-president Ben Sulayem vandaag. Hiermee kondigt hij aan dat Michael Masi zijn functies neerlegt. Eduardo Freitas en Niels Wittich zullen elkaar afwisselen als wedstrijdleiding. Masi krijgt nog wel een ‘functie elders’. De functie van Masi werd ter discussie gesteld nadat hij in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi een keuze maakte die het kampioenschap besliste.

‘We trekken conclusies uit de gedetailleerde analyse van de laatste GP van Abu Dhabi en van het 2021-seizoen. Ik stelde een diepgravende reorganisatie voor van de scheidsrechters en de raceleiding. Het werd unaniem gesteund door de CEO van de F1 en teambazen. Hier is mijn plan voor de structurele verandering’, zegt de FIA-president in een videoboodschap.

Er komt een VAR in de F1

Behalve een wisseling van de wacht bij de wedstrijdleiding komt er een virtuele racecontrolekamer. Deze komt in een FIA-gebouw buiten het circuit. Volgens Sulayem werkt deze controlekamer precies zoals de VAR bij voetbal. Aan de hand van videobeelden wordt de wedstrijdleiding geadviseerd door deze VAR.

Geen boordradio’s meer hoorbaar op de televisie

Ook stopt de F1 met het uitzenden van de boordradio’s en de radioverbinding naar de raceleiding. Zo kan de racedirecteur in alle rust beslissingen nemen. De teamleiders kunnen nog steeds contact zoeken met de racedirecteur, maar wel volgens strakke richtlijnen.

Reacties

  • henri heeft op 19 februari 2022 geschreven:

    I believe that formule one races are over in the coming season.
    Its money who tels us what we have to believe, nothing to do whit sport

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear