Opnieuw een Schumacher in de F1, het was gigantisch nieuws in 2020: in het seizoen van 2021 mocht de zoon van misschien wel de bekendste F1-coureur aller tijden gaan racen bij Haas. Helaas is het in twee jaar niet gelukt voor Mick Schumacher om zichzelf te bewijzen. Volgend jaar raakt hij zijn stoeltje in de F1 weer kwijt. Nico Hülkenberg vervangt hem.

Mick Schumacher kreeg het niet echt voor elkaar om in de F1-auto van Haas te presteren. Vorig jaar bleef het totaal aantal punten steken op nul en dit jaar pakte hij (tot nu toe) twaalf punten. Op zijn Instagram geeft hij aan extreem teleurgesteld te zijn, maar dat hij wel vindt dat hij een stoeltje verdient in de F1. ‘Ik zal hard vechten om terug te keren naar de startopstelling’, sluit hij af.

Nico Hülkenberg was nooit echt weg

Met Hülkenberg hebben we volgend jaar drie Nederlands sprekende F1-coureurs. Dit jaar waren dat er twee, als je Ricciardo meerekent. De Duitse coureur zegt dat hij ‘F1 nooit echt verlaten heeft’ en dat hij er naar uitkijkt om te doen wat hij het leukst vindt. De afgelopen jaren was hij testrijder bij Aston Martin, wat voorheen Racing Point was.

De teamgenoot van Hülkenberg wordt Kevin Magnussen. Deze Deense coureur werd afgestoft toen Mazepin moest ophoepelen. Hülkenberg en Magnussen hebben een verleden met elkaar. Tijdens de GP van Hongarije in 2017 deed Hülkenberg een inhaalactie waarbij Magnussen hem van de baan drukte. Wanneer Hülkenberg zijn concurrent daarop wil aanspreken, biedt Magnussen aan om, uh, nou ja hoor zelf maar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)