Mick Schumacher beleeft een fantastisch jaar. Hij scoorde tot nu toe tien podiums (en twee keer winst) in de F2 en ligt op koers om kampioen te worden. Dat niet alleen: zojuist werd bekend dat hij voor Haas F1 gaat rijden, in 2021 en de jaren daarna. Het team van Gene Haas maakte in oktober bekend de contracten van Romain Grosjean en Kevin Magnussen niet te verlengen.

De 21-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher begon zijn carrière in de karts. Hij startte oorspronkelijk onder zijn moeders meisjesnaam Betsch, om zich te kunnen ontwikkelen zonder de spotlight op te eisen. In 2018 won hij het Europese Formule 3-kampioenschap, waarna hij via de Ferrari Academy in de Formule 2 belandde.

‘Het vooruitzicht om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan, maakt me ongelooflijk blij. Ik heb er gewoonweg geen woorden voor’, aldus Mick Schumacher. ‘Ik wil het Haas F1-team, Scuderia Ferrari en de Ferrari Academy graag bedanken voor hun vertrouwen. Ook wil ik mijn liefde voor mijn ouders kenbaar maken – ik weet dat ik alles aan hen te danken heb.

‘Daarnaast wil ik de autosportfans enorm bedanken die mij gedurende mijn carrière hebben gesteund. Ik ga er volledig voor, zoals ik altijd doe, en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk met Haas F1 en de fans.’

Teambaas Günther Steiner zegt erover: ‘Ik ben ervan overtuigd dat [Schumacher] zijn kans in de F1 heeft verdiend met zijn prestaties. We hebben nu een kans om als team een nieuwe rijder te evalueren en te laten groeien. We zijn de bouwstenen aan het plaatsen om de lange-termijngroei van ons team voort te zetten. Ik kijk uit naar de bijdragen van Mick tijdens dat proces, zowel op als naast het circuit.’

Ter voorbereiding zal Mick Schumacher voor Haas in Abu Dhabi een sessie in de eerste vrije training rijden en na afloop deelnemen aan de laatste tests van het seizoen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear