01. Een circuit dat van nat naar droog ging

Regen en Formule 1 gaan zo goed samen als wintersport en sneeuw. Voordat de race begon, regende het in Shanghai. Hierdoor was de baan nog nat toen de race startte, waardoor bijna iedereen op intermediates begon. Een start op een natte baan kan natuurlijk maar één ding betekenen als er een snelle Limburger meerijdt…

02. Verstappen met een fenomenale start

Na een kwalificatie waarin alles mis ging, startte Verstappen als zestiende. Je zou denken dat hij wel drie of vier plaatsen goed kon maken in de eerste ronde. Dan heb je gelijk, plus een beetje. De Nederlander ging maar liefst negen mensen voorbij alsof ze stil stonden. Nog één keer de start kijken?

03. Crashes van Stroll en Giovanazzi

Crash-held Stroll zorgde voor spektakel tijdens deze race door te botsen met Perez. Giovanazzi dacht: ‘dat kan ik beter’ en spinde zijn Sauber op het rechte stuk tegen de muur aan. Beide crashes zorgden voor een safety car, die veel coureurs gebruikte om banden te wisselen.

04. Max geeft ons achteraf een hartverzakking

Dit hebben we niet gezien op tv, maar Verstappen spinde bijna achter de safety car. Je ziet de achterkant van de RB13 uitbreken, maar met een bliksemsnelle reflex weet Verstappen zijn auto recht te houden. Iets wat Bottas even later niet zou lukken.

05. Inhaalacties om je vingers bij af te likken

Wie zei dat inhalen met de auto’s van 2017 onmogelijk was? We hebben tijdens de GP van China meerdere prachtige inhaalacties gezien. Deze inhaalactie van Vettel op Ricciardo was toch wel een van de beste. Wheelbangen voor P3, zo zien we het graag.

06. Uitstekend verdedigingswerk van Max

Het was flink billenknijpen bij de laatste ronden van de race in Shanghai. Ricciardo zat steeds dichter op de staart van Verstappen. De jongste van de twee Red Bull-coureurs wist uiteindelijk een podiumplek te pakken na knap te verdedigen.

07. Drie verschillende teams op het podium

De drie snelste teams doen niet veel voor elkaar onder dit seizoen. Dat zorgt voor veel gevechten van P1 tot en met P6. In China was dat goed te zien; Mercedes, Ferrari en Red Bull stonden allemaal op het podium.

08. Hamilton en Verstappen dollen met elkaar

Max staat ook op het podium zijn mannetje en spreekt Hamilton erop aan dat hij altijd ‘this guy’ genoemd wordt. Ze kunnen er gelukkig allebei om lachen en Hamilton weet gevat te antwoorden. Foto’s: Red Bull Content Pool, Daimler AG
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie