Als je zesvoudig wereldkampioen Formule 1 bent, heb wel wat te zeggen in de wereld, zeker in dit social media-tijdperk. Zo wil veganist Lewis Hamilton zijn stem gebruiken om de auto-industrie te laten stoppen met het gebruik van dierlijke materialen. Hiermee begint hij bij zijn werkgever, Mercedes. Hamilton wil eerst een einde maken aan het dierlijke leer in de Mercedes-auto’s.

‘Mercedes is een enorme organisatie en ik heb later vandaag een telefoontje met de CEO om te bespreken hoe we kunnen werken aan het verwijderen van al het leer dat in auto’s wordt geleverd. Daar wil ik bij betrokken zijn. Ik wil deel uitmaken van een systeem dat de wereld beter maakt en iets positiefs doen voor de toekomst’, zegt de Brit tegenover The Edge.

Een duurzame Formule 1

Ook het Formule 1-team van Hamilton moet volgens hem zo duurzaam mogelijk gaan leven. ‘Ik probeer met mijn team te streven naar duurzaamheid. Ik probeer meer betrokken te raken bij de Formule 1 en om nog beter op te letten’, zegt Hamilton. Of ze in Maranello ook zo tegen duurzaamheid aankijken, valt te betwisten. Het sluit wel goed aan bij het plan van de Formule 1 om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn.

Merken die het devies van veganist Hamilton al volgen

Het offensief van Hamilton en zijn volgelingen lijkt te werken. Steeds meer automerken gaan voor een duurzamer interieur. Denk eens aan de Volkswagen ID’s. Daarin komt een interieur van de resten van appels onder de naam Volkswagen AppleSkin, al is dit voor nu nog even een concept. Of de volelektrische Audi E-tron GT die we verwachten in 2021. Hij zal een interieur hebben van onder andere gerecyclede visnetten. En zo verwachten we dat de gehele auto-industrie straks een duurzaam binnenkantje heeft.

Reacties

 • Jeff. heeft op 25 december 2019 geschreven:

  Ben eens benieuwd of zijn nieuwe ferrari voor privé gebruik niet is uitgerust met met mooiste leder dat er op de markt verkrijgbaar is?

  Reageer
 • Theo Treffers heeft op 23 december 2019 geschreven:

  Waren er maar meer zoals hij.

  Reageer
 • Boyd heeft op 17 december 2019 geschreven:

  Lewis, hou het bij fantastische gevechten met Max, dit willen we niet horen van je.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear