01. Dit is het circuit met de minste bochten

Slechts tien bochten telt de Red Bull Ring. Dit is echter niet het kortste circuit van de Formule 1-kalender. Deze baan heeft namelijk vooral lange bochten, wat normaal gesproken het sterke punt van de Red Bulls is. Toch hoeft dit geen garantie te zijn dat Red Bull hier goed gaat presteren. De vorige race was normaal gesproken ook niet voor hen weggelegd en kijk maar wie daar won. Wij zijn al tevreden als Max weer gewoon een keer over de finish komt.

02. Verstappen en Ricciardo gingen hier kamperen

Kamperen is eigenlijk een verkapte vorm van sadomasochisme. Alleen als het echt niet anders kan, snappen we dat je vrijwillig in een krappe caravan op een grasveldje gaat slapen. Oh ja, en als Verstappen en Ricciardo je uitnodigen, is kamperen ook geen slechte keuze. Twee Aston Martins, twee caravans, twee Red Bull-coureurs en veel vernieling is een perfect recept voor een leuke vakantie.

03. Mercedes is nog nooit verslagen op de Red Bull Ring

De GP van Oostenrijk bestaat toch al heel lang? Dat klopt, maar sinds de terugkeer in 2014 heet dit circuit pas de Red Bull Ring. Oké, we geven eerlijk toe dat dit een beetje flauw is, maar het laat wel zien dat Mercedes hier in het V6-tijdperk nog nooit verslagen is. Ferrari (en misschien ook wel Red Bull) maakt een goede kans om te zorgen dat het niet vier overwinningen op rij worden. De strijd om het kampioenschap blijft spannend.

04. De GP van Oostenrijk in feiten en cijfers

Lengte: 4,3 kilometer Aantal bochten: 10 Aantal ronden: 71 Meeste overwinningen: Alain Prost (3) Ronderecord: 1:08.337 – Michael Schumacher, Ferrari, 2003 Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

05. Zo laat moet je voor de televisie zitten

Vrijdag 1e vrije training: 10:00 – 11:30 2e vrije training: 14:00 – 15:30 Zaterdag 3e vrije training: 11:00 – 12:00 Kwalificatie: 14:00 – 15:00 Zondag Race: 14:00 – 16:00 Foto’s: Red Bull Racing, Pitlane02

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)