De kogel is inmiddels door de kerk: Albon mag zijn stoeltje inleveren en Perez wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Maar waarom ging Red Bull niet voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel? Het raceteam (of eigenlijk zijn marketingafdeling) is gek op een mooi verhaal, en een wereldkampioen die terugkomt bij Red Bull, dat is top. Het antwoord waarom Vettel niet de teamgenoot van Verstappen wordt, is vrij simpel.

‘Toen we besloten om Albon te vervangen, was Vettel niet meer beschikbaar’, zo zei Helmut Marko tegen Motorsport-Total. De Duitse coureur had toen al getekend bij Aston Martin F1, dat nu nog Racing Point heet. Marko geeft wel aan nog bevriend te zijn met de coureur en hij zal Vettel nauwlettend blijven volgen. Hij merkt wel op dat Sebastian niet op ‘Vettel-niveau’ is en dat hij ‘uit onzekerheid veel te veel fouten maakte’.

‘Ik denk dat het een onzekerheid is die in mijn ogen begon met de crash in Hockenheim in 2018, terwijl ik aan de leiding stond. Arrivabene was toen nog teambaas. Vanaf dat moment is de relatie met Ferrari verslechterd’, meent de adviseur van Red Bull. Hij hoopt wel dat de coureur bij Aston Martin zijn draai weer vindt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)