Nog geen dag geleden vertelde Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer stellig aan een Duits medium dat Vettel nooit in beeld is geweest voor een stoeltje en dat er op dat gebied echt niets te vertellen viel. Mooi potje blufpoker, want gisteren kwam ineens het nieuws dat Sergio Pérez zijn spullen mocht pakken en vertrok bij Racing Point. En vanochtend werd bekend dat Sebastian Vettel naar Racing Point gaat. De viervoudig wereldkampioen begint in 2021, wanneer het team verandert in het Aston Martin F1-team.

Racing Point brengt zelf het nieuws naar buiten dat Sebastian Vettel vanaf 2021 en daarna voor het team gaat rijden. Het merk dat nu nog in het roze rijdt liet dit jaar zien enorme stappen te hebben genomen. Ze staan nu vierde in het WK, onder McLaren. Mede-eigenaar van het team Lawrence Stroll nam dit jaar een flink aandeel in Aston Martin. Zodoende trekt het Engelse sportautomerk zich terug als sponsor voor Red Bull, en gaat het nu verder met een zelfstandig team.

Sebastian Vettel racet nu nog voor Ferrari. Zijn stoel wordt overgenomen door Carlos Sainz, die naast Charles Leclerc gaat racen. Lance Stroll, de zoon van Lawrence Stroll, bezet het andere stoeltje in het Aston Martin-team. De toch al vrij snelle Racing Point/Aston Martin-auto wordt er wel eentje om scherp in de gaten te houden met een wereldkampioen achter het stuur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)