Je vindt van jezelf dat je een prima potje kunt sturen en je denkt erover om in de F1 te stappen. Het zou weleens tijd worden dat Max Verstappen wat gezonde concurrentie krijgt, of niet? Maar je twijfelt vast nog of het qua financiën wel de moeite waard is. Je bent veel van huis en de broodjes van het tankstation zijn duur. En als je bij het verkeerde team komt, wordt de Red Bull niet eens vergoed. Dus nu ben je vast benieuwd welke bonus je te wachten staat als jij volgend jaar wereldkampioen zou worden. Wat verdient Max Verstappen dit jaar aan zijn wereldtitel?

Sportmarketeer Bob van Oosterhout durft zich wel aan een inschatting te wagen en laat aan 1Limburg weten: ‘Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Daar komt, als hij kampioen wordt, nog eens tot 10 miljoen bovenop.’ Niet iedereen is het eens met dat bedrag. Volgens Quote moeten we eerder denken aan een bedrag van 5 miljoen dollar, dus zo’n 4,4 miljoen euro. Volgens hetzelfde medium kan Max rekenen op een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro. Of gewoon 33 miljoen, dat klinkt ons beter in de oren.

Wat verdient Max Verstappen nog meer aan zijn wereldtitel?

Uiteraard zijn er wat sponsoren links en rechts die graag een bijdrage leveren aan het succes van Max Verstappen. Experts schatten dit bedrag op zo’n 5 miljoen euro. Volgend jaar kan dat meer zijn, met een titel op zak. Daarnaast verkoopt Verstappen genoeg merchandise en met een wereldtitel zit je eigenlijk de rest van je leven wel gebakken als het gaat om werk. Er is altijd wel een zender of F1-show die een kampioen in de uitzending wil. En anders kan hij altijd nog een eigen kartbaan beginnen – dat gaat de meeste Nederlandse coureurs ook heel aardig af, als we het zo mogen inschatten.

Advertentie

Reacties

 • Ned. 33 heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Domme Belg 🖕🖕🖕

  Reageer
 • Sneu heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Jeetje… Ben je gefrustreerd dat hij geen belasting heeft betaald? Manmanman…. gebeuren wel meer dingen hier in Nederland maar om nou te gaan zeuren over belasting… das echt sneu

  Reageer
 • Montana heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Jazeker klopt idd wat je schreef, die Maarten beetje racistisch met z’n opmerking.
  Zelf ook geen Hammie fan maar dit hoef ook weer niet. Wat een kansloze figuur die Maarten.

  Reageer
 • Guido Gilissen heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Ik was echt opgelucht toen de geblokte vlag viel voor Max. Vooral omwille van dat incident aan het begin van de wedstrijd. Max haalt Hamilton in en duikt als eerste de bocht in, Hamilton weigert van gas te gaan en snijdt twee bochten af. In principe moet Hamilton daar zijn onterecht veroverde plaats teruggeven aan Max ofwel moet hij, net zoals alle andere rijders, een tijdsstraf krijgen van minimum 5, maar in dit geval omwille van twee bochten, 10 seconden. Gelukkig was er karma onder de vorm van een crash op vijf ronden van het einde en het subliem strategisch denken van Red Bull-teamleiding. Niemand anders dan Max verdiende dit jaar de titel. Een (Belgisch) Limburger, zoals Max.

  • Ned. 33 heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Domme Belg 🖕🖕🖕

   Reageer
  Reageer
 • Marc E. heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Door Max lopen de kartbanen hier beter om maar wat te noemen. En ook zakelijk zijn er voordelen. Dus al met al levert ‘onze’ Max genoeg op voor Nederland.

  • Kierewiet heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Nee hoor. Ik verdien geen cent meer door Max. Een keertje extra karten gaat ten kostte van een keertje uit eten. Het is gewoon de ene markt uitwisselen voor de andere.

   Reageer
  Reageer
 • JAN P heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Dat is Max niet alleen, wielrenners en tennissterren hoeveel voetballer zouden er wonen??

  Reageer
 • Wkm heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Waarom komen er dan zoveel Nederlanders dan in Begië wonen? Ze komen maar al te graag naar België want als je in vb Antwerpen rondloopt zie je verdomd veel Nederlanders.

  Reageer
 • Sean heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Wat maakt het uit .
  Max is een Europeaan .
  Met Belgische, en Nederlandse roots .

  Reageer
 • Dolf heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Volgens mij houd de Nederlandse staat nog genoeg over aan de belasting over bijvoorbeeld merchandise…..en lekker belangrijk dat hij in Monaca woont.zijn ook heel veel grote bedrijven die geen of veel minder belasting betalen in Nederland waar dat bedrag van Max aardig in het niet valt Geniet er van Max….

  Reageer
 • 13,Pro Max heeft op 15 december 2021 geschreven:

  Wát een gelul. Max is een Belg en in Monaco wonend.
  Nog nooit een stuiver belasting betaald in Nederland.

  • Prins heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Volgens mij staat zijn Fanshop ook hier in Nederland dus hij zal wel degelijk afdragen

   Reageer
  • Supersnel heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Tja, dat is dan ook de reden dat Max met een Nederlandse vlag staat te zwaaien, toch? Omdat ie een Belgische monegask is…???

   • Marc heeft op 15 december 2021 geschreven:

    Nederlandse licentie om te racen.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Arjen heeft op 14 december 2021 geschreven:

  Is geld nog belangrijk als je miljonair bent? Waarom zie je vaak dat mensen met veel geld onverzadigbaar zijn? Ik denk dat Max Verstappen prestaties in F1 veel belangrijker vindt dan zijn salaris.

  Reageer
 • Arjen heeft op 14 december 2021 geschreven:

  Is geld nog belangrijk als je miljonair bent? Waarom zie je vaak dat mensen met veel geld onverzadigbaar zijn? Ik fenk dat Max Verstappen prestaties in F1 veel belangrijker vindt dan zijn salaris.

  • Guido Gilissen heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Top ! Zo zie ik het ook !

   Reageer
  Reageer
 • Louis heeft op 14 december 2021 geschreven:

  Lekker toch, geen belasting betalen.

  Reageer
 • Johan heeft op 14 december 2021 geschreven:

  Maar betaalt hij geen cent belasting. Wordt tijd dat iedereen zeker groot verdieners niet meer kunnen vluchten naar belasting paradijzen

  • Frans heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Wat heeft dit commentaar in hemels te maken met de presentatie. Ok hij verdient een mooi salaris LH heeft ruim 200 miljoen op zijn bankrekening staan. De overige coureurs zijn stuk voor stuk dikke miljonairs maar daarmee nog altijd niet WC..

   Reageer
  • P308 heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Onder welke steen kom jij vandaan?? De multinationals betalen geen rooie cent belasting in ons eigen belastingparadijs maar het individu mag volgens jou niet naar het buitenland verkassen! Zoek eerst daarom je podium voordat je individuele mensen veroordeeld vanwege “belasting onduiken”

   Reageer
  Reageer
 • Petrolhead heeft op 14 december 2021 geschreven:

  Volgens mij verdient hij iets belangrijkers: eeuwige roem.

  • George heeft op 15 december 2021 geschreven:

   Hahaha.. Max een Belg!? Als hij daar geboren is hoeft het nog geen Belg te zijn. Max is een Nederlander en blijft een Nederlander.. Eerst eens nadenken voordat je iets zegt. Welke Nederlander wil überhaupt Belg worden 🤣🙈

   • Guido Gilissen heeft op 15 december 2021 geschreven:

    Max is een Limburger, geboren in West-Limburg (Hasselt), naar school gelopen in Limburg (Maaseik), zijn rade-ervaring opgedaan en kampioentitels behaald op de cartingbaan in Limburg (Genk), zijn rijbewijs behaald in Limburg (Bree) en zijn ouders zijn beiden Limburgers.
    En ja, ik ben ook een Limburger … 😉

    Reageer
   • P308 heeft op 15 december 2021 geschreven:

    Daar vergis jij je toch hoor. Als een marrokkaan , turk of syrier hier geboren wordt dan is hij of zij 100% nederlands hoor! Terwijl ze toch gewoon hun schaap op het balkon staan te slachten om hun indentiteit te waarborgen!

    • Bunu64 heeft op 16 december 2021 geschreven:

     In Nederland en in België krijg je de nationaliteit van je ouders, niet van het land waar je geboren wordt. Jos Verstappen is een Nederlandse Limburger en Sophie Kumpen is een Belgische Limburger, dus Max heeft bij zijn geboorte beide nationaliteiten gekregen. Na zijn 18de kon hij kiezen voor 1 vd twee of zelfs voor beide nationaliteiten. Waar hij is opgegroeid heeft daar niks mee te maken. Waar hij belasting betaalt hangt af van waar hij woont en waar zijn werkgever gevestigd is.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie