Je vindt van jezelf dat je een prima potje kunt sturen en je denkt erover om in de F1 te stappen. Het zou weleens tijd worden dat Max Verstappen wat gezonde concurrentie krijgt, of niet? Maar je twijfelt vast nog of het qua financiën wel de moeite waard is. Je bent veel van huis en de broodjes van het tankstation zijn duur. En als je bij het verkeerde team komt, wordt de Red Bull niet eens vergoed. Dus nu ben je vast benieuwd welke bonus je te wachten staat als jij volgend jaar wereldkampioen zou worden. Wat verdient Max Verstappen dit jaar aan zijn wereldtitel?

Sportmarketeer Bob van Oosterhout durft zich wel aan een inschatting te wagen en laat aan 1Limburg weten: ‘Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Daar komt, als hij kampioen wordt, nog eens tot 10 miljoen bovenop.’ Niet iedereen is het eens met dat bedrag. Volgens Quote moeten we eerder denken aan een bedrag van 5 miljoen dollar, dus zo’n 4,4 miljoen euro. Volgens hetzelfde medium kan Max rekenen op een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro. Of gewoon 33 miljoen, dat klinkt ons beter in de oren.

Wat verdient Max Verstappen nog meer aan zijn wereldtitel?

Uiteraard zijn er wat sponsoren links en rechts die graag een bijdrage leveren aan het succes van Max Verstappen. Experts schatten dit bedrag op zo’n 5 miljoen euro. Volgend jaar kan dat meer zijn, met een titel op zak. Daarnaast verkoopt Verstappen genoeg merchandise en met een wereldtitel zit je eigenlijk de rest van je leven wel gebakken als het gaat om werk. Er is altijd wel een zender of F1-show die een kampioen in de uitzending wil. En anders kan hij altijd nog een eigen kartbaan beginnen – dat gaat de meeste Nederlandse coureurs ook heel aardig af, als we het zo mogen inschatten.

Advertentie

Reacties

 • Ned. 33 says at 15 december 2021:

  Domme Belg 🖕🖕🖕

  Reply
 • Sneu says at 15 december 2021:

  Jeetje… Ben je gefrustreerd dat hij geen belasting heeft betaald? Manmanman…. gebeuren wel meer dingen hier in Nederland maar om nou te gaan zeuren over belasting… das echt sneu

  Reply
 • Montana says at 15 december 2021:

  Jazeker klopt idd wat je schreef, die Maarten beetje racistisch met z’n opmerking.
  Zelf ook geen Hammie fan maar dit hoef ook weer niet. Wat een kansloze figuur die Maarten.

  Reply
 • Guido Gilissen says at 15 december 2021:

  Ik was echt opgelucht toen de geblokte vlag viel voor Max. Vooral omwille van dat incident aan het begin van de wedstrijd. Max haalt Hamilton in en duikt als eerste de bocht in, Hamilton weigert van gas te gaan en snijdt twee bochten af. In principe moet Hamilton daar zijn onterecht veroverde plaats teruggeven aan Max ofwel moet hij, net zoals alle andere rijders, een tijdsstraf krijgen van minimum 5, maar in dit geval omwille van twee bochten, 10 seconden. Gelukkig was er karma onder de vorm van een crash op vijf ronden van het einde en het subliem strategisch denken van Red Bull-teamleiding. Niemand anders dan Max verdiende dit jaar de titel. Een (Belgisch) Limburger, zoals Max.

  • Ned. 33 says at 15 december 2021:

   Domme Belg 🖕🖕🖕

   Reply
  Reply
 • Marc E. says at 15 december 2021:

  Door Max lopen de kartbanen hier beter om maar wat te noemen. En ook zakelijk zijn er voordelen. Dus al met al levert ‘onze’ Max genoeg op voor Nederland.

  • Kierewiet says at 15 december 2021:

   Nee hoor. Ik verdien geen cent meer door Max. Een keertje extra karten gaat ten kostte van een keertje uit eten. Het is gewoon de ene markt uitwisselen voor de andere.

   Reply
  Reply
 • JAN P says at 15 december 2021:

  Dat is Max niet alleen, wielrenners en tennissterren hoeveel voetballer zouden er wonen??

  Reply
 • Wkm says at 15 december 2021:

  Waarom komen er dan zoveel Nederlanders dan in Begië wonen? Ze komen maar al te graag naar België want als je in vb Antwerpen rondloopt zie je verdomd veel Nederlanders.

  Reply
 • Sean says at 15 december 2021:

  Wat maakt het uit .
  Max is een Europeaan .
  Met Belgische, en Nederlandse roots .

  Reply
 • Dolf says at 15 december 2021:

  Volgens mij houd de Nederlandse staat nog genoeg over aan de belasting over bijvoorbeeld merchandise…..en lekker belangrijk dat hij in Monaca woont.zijn ook heel veel grote bedrijven die geen of veel minder belasting betalen in Nederland waar dat bedrag van Max aardig in het niet valt Geniet er van Max….

  Reply
 • 13,Pro Max says at 15 december 2021:

  Wát een gelul. Max is een Belg en in Monaco wonend.
  Nog nooit een stuiver belasting betaald in Nederland.

  • Prins says at 15 december 2021:

   Volgens mij staat zijn Fanshop ook hier in Nederland dus hij zal wel degelijk afdragen

   Reply
  • Supersnel says at 15 december 2021:

   Tja, dat is dan ook de reden dat Max met een Nederlandse vlag staat te zwaaien, toch? Omdat ie een Belgische monegask is…???

   • Marc says at 15 december 2021:

    Nederlandse licentie om te racen.

    Reply
   Reply
  Reply
 • Arjen says at 14 december 2021:

  Is geld nog belangrijk als je miljonair bent? Waarom zie je vaak dat mensen met veel geld onverzadigbaar zijn? Ik denk dat Max Verstappen prestaties in F1 veel belangrijker vindt dan zijn salaris.

  Reply
 • Arjen says at 14 december 2021:

  Is geld nog belangrijk als je miljonair bent? Waarom zie je vaak dat mensen met veel geld onverzadigbaar zijn? Ik fenk dat Max Verstappen prestaties in F1 veel belangrijker vindt dan zijn salaris.

  • Guido Gilissen says at 15 december 2021:

   Top ! Zo zie ik het ook !

   Reply
  Reply
 • Louis says at 14 december 2021:

  Lekker toch, geen belasting betalen.

  Reply
 • Johan says at 14 december 2021:

  Maar betaalt hij geen cent belasting. Wordt tijd dat iedereen zeker groot verdieners niet meer kunnen vluchten naar belasting paradijzen

  • Frans says at 15 december 2021:

   Wat heeft dit commentaar in hemels te maken met de presentatie. Ok hij verdient een mooi salaris LH heeft ruim 200 miljoen op zijn bankrekening staan. De overige coureurs zijn stuk voor stuk dikke miljonairs maar daarmee nog altijd niet WC..

   Reply
  • P308 says at 15 december 2021:

   Onder welke steen kom jij vandaan?? De multinationals betalen geen rooie cent belasting in ons eigen belastingparadijs maar het individu mag volgens jou niet naar het buitenland verkassen! Zoek eerst daarom je podium voordat je individuele mensen veroordeeld vanwege “belasting onduiken”

   Reply
  Reply
 • Petrolhead says at 14 december 2021:

  Volgens mij verdient hij iets belangrijkers: eeuwige roem.

  • George says at 15 december 2021:

   Hahaha.. Max een Belg!? Als hij daar geboren is hoeft het nog geen Belg te zijn. Max is een Nederlander en blijft een Nederlander.. Eerst eens nadenken voordat je iets zegt. Welke Nederlander wil überhaupt Belg worden 🤣🙈

   • Guido Gilissen says at 15 december 2021:

    Max is een Limburger, geboren in West-Limburg (Hasselt), naar school gelopen in Limburg (Maaseik), zijn rade-ervaring opgedaan en kampioentitels behaald op de cartingbaan in Limburg (Genk), zijn rijbewijs behaald in Limburg (Bree) en zijn ouders zijn beiden Limburgers.
    En ja, ik ben ook een Limburger … 😉

    Reply
   • P308 says at 15 december 2021:

    Daar vergis jij je toch hoor. Als een marrokkaan , turk of syrier hier geboren wordt dan is hij of zij 100% nederlands hoor! Terwijl ze toch gewoon hun schaap op het balkon staan te slachten om hun indentiteit te waarborgen!

    • Bunu64 says at 16 december 2021:

     In Nederland en in België krijg je de nationaliteit van je ouders, niet van het land waar je geboren wordt. Jos Verstappen is een Nederlandse Limburger en Sophie Kumpen is een Belgische Limburger, dus Max heeft bij zijn geboorte beide nationaliteiten gekregen. Na zijn 18de kon hij kiezen voor 1 vd twee of zelfs voor beide nationaliteiten. Waar hij is opgegroeid heeft daar niks mee te maken. Waar hij belasting betaalt hangt af van waar hij woont en waar zijn werkgever gevestigd is.

     Reply
    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie