Bouwonderneming VolkerWessels is al eventjes klaar met de bouw van het circuit, maar is nog volop aan het voorbereiden op de GP van Nederland. Het bedrijf zoekt vrijwilligers die willen opdraven als Technical Pitlane Assistant tijdens de Grand Prix. Als vrijwilliger moet je de raceauto’s ‘op een veilige manier manoeuvreren richting de weegschalen in de FIA-pitboxen en assisteren bij andere werkzaamheden in de pitstraat’. Je krijgt voor het werken bij de F1 in Zandvoort geen geld, maar wel een officiële KNAF-licentie om te werken als pitassistent.

Het werken bij F1 in Zandvoort klinkt als een mooi potje gratis arbeid voor VolkerWessels, maar het is wel een unieke kans om in de pitstraat te lopen tijdens een F1-weekend, en die kans krijg je niet snel. Het is een onbetaalde job voor het gehele F1-weekend, dus op 3, 4 en 5 september 2021. Misschien hebben ze wel snacks. ‘Na een lange dag staan en fysieke inspanning sluit je samen met je teamleden af en mag je je mengen in alle festiviteiten rondom de DGP óf natuurlijk lekker je bedje in’, meldt de vacature.

Technische kennis is niet nodig, maar je moet wel affiniteit hebben met autosport. Nogal wiedes, anders ga je geen weekend onbetaalde arbeid verrichten. Een goed woordje Engels en Nederlands spreken is een pre. Solliciteren kan op de website van Team VolkerWessels. Je kunt solliciteren tot 16 juli en op 31 juli moet je – als je wordt uitgenodigd – naar een selectiedag komen op Circuit Zandvoort.

Dit zegt Jan Lammers over werken bij F1 in Zandvoort

Advertentie

Reacties

 • Ikke heeft op 7 juli 2021 geschreven:

  Onbetaald of niet: als ik wat jonger was geweest dan was dit natuurlijk de meest gave bijbaan ooit geweest!

  Reageer
 • S. Klaver heeft op 27 februari 2020 geschreven:

  Op dat moment is Volker Wessels werkgever. Dat impliceert dat zij aan de verplichtingen moet voldoen van goed werkgeverschap o.a. ex 7:611 BW.
  In z’n algemeenheid zal een rechter snel de werkgever verplichten om een letselschade van een werknemer te vergoeden. De werkgever kan zich daarvoor verzekeren. Net als voor schade welke een werknemer toebrengt aan derden. Maar Volker Wessels zal de hulp van werknemers bij de F1 wel separaat moeten opgeven bij de verzekeraar omdat deze werkzaamheden niet behoren tot de normale hoedanigheid van deze onderneming (neem ik aan).

  • TG heeft op 28 februari 2020 geschreven:

   Wat ik naar voren haalde is maar 1punt maar er zijn tal van zaken waar iemand rekening mee zal moeten houden of de organisatie.
   Brandveiligheid, diefstal, gezondheid vooral nu met het huidige virus enz enz
   Niemand wil achteraf iets uivechten bij de rechter laat staan tegen een verzekeraar of F1 organisatie.
   U heeft vast kennis van dit soort zaken (ex 7:611 BW)?

   Reageer
  Reageer
 • TG heeft op 26 februari 2020 geschreven:

  Hoe zit het met de verzekering als een vrijwilliger letsel oploopt of letsel/schade veroorzaakt door bijv onvoldoende kennis van zaken?
  Veiligheid is een heel belangrijk punt in de racesport vooral bij F1 zijn er heel veel regels.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie