Je kunt bijna niet gemist hebben dat er zondagochtend op de A28 bij Nieuwleusen een witte Lamborghini Aventador S tegen de vangrail is geklapt en een paar honderd meter verder tot stilstand is gekomen. De eigenaar is tevens de eigenaar van de mooiste oude Ford Transit van Nederland, Rick van Stippent.

Van Stippent schoof gisteren aan bij Jinek om zijn verhaal te doen. Daar zei hij niet meer te weten hoe hard hij heeft gereden. Wel dat er momenten waren dát hij te hard reed. Tegen Hart van Nederland zei hij eerder dat hij niet te hard reed. Hieronder zie je een video van het slipspoor dat de Lamborghini-crash achterliet op het asfalt van de A28.

De hobbel in het wegdek

De hobbel in het wegdek wordt momenteel als boosdoener aangewezen. Er zit wel een stuk tussen de hobbel en het begin van het slipspoor, dus wellicht dat de eerste keer overstuur werd opgevangen, maar dat de auto weer de andere kant op sloeg – en misschien nog wel een keer.

Duidelijk is te zien waar de Lamborghini het eerst de vangrail in gaat. Niet alleen vanwege de sporen, maar ook vanwege het glimmende stuk metaal wat daar zit. De politie heeft vast manieren om aan de hand van het slipspoor terug te rekenen hoe hard de Lamborghini reed voor zijn crash. Of dat ooit publiek bekend wordt, is de vraag.

Zo lang is het slipspoor na de Lamborghini-crash op de A28

Reacties

 • CeeGee heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Blijkbaar kan hij beter auto’s poetsen dan rijden?

  Reageer
 • Thea heeft op 29 maart 2022 geschreven:

  Deze auto passeerde mij 3 seconden voor de klap.
  Ik kan U zeggen, dat ik gruwlijk hard ingehaald met minimaal 200 km per uur.
  Vriendelijke groet,
  Thea Bijsterbosch

  Reageer
 • Richard heeft op 29 maart 2022 geschreven:

  met dit filmpje is het toch wel heel duidelijk dat hij geen 100km/u reed. Van het eerste bandenspoor tot het laatste bandenspoor zitten 28 strepen dus 3 meter voor de streep en de 9 meter er tussen heeft de auto 336m afgelegd. Als je daar de vertragingformule bij hanteert voor remsporen dan moet hij boven de 200km/u gereden hebben hebben. En dan hebben we het nog niet over het contact met de vangrail gehad.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)