Old Habits Die Hard is niet de nieuwste actiefilm van Bruce Willis waarin zijn dagelijkse routine op explosieve wijze op de hak wordt genomen. Het is een Engelse uitdrukking die in de video onder aan deze pagina bijzonder goed van toepassing is. Je ziet een achtervolging van de politie met een snelle Volkswagen Golf. Aan de twee (en dus niet vier) uitlaten te zien, is het een GTI. Het bijzonderste aan de video: zelfs te midden van de vluchtpoging blijft de bestuurder van de Golf netjes richting aangeven.

De Golf geeft aanvankelijk gehoor aan het stopteken en parkeert achter de politieauto op een vluchthaventje. Een schijnbeweging, zo blijkt als hij er daarna vol gas vandoor spurt. Wel geeft hij netjes zijn richting aan, dat scheelt toch weer 100 euro boete. Op een afgesloten spitsstrook haalt de Golf snelheden boven de 200 km/u. Bij het opschuiven van een rijstrook geeft hij weer netjes richting aan. En terug naar de spitsstrook weer. Goede manieren zitten diepgeworteld, blijkbaar.

De Golf probeert later de politie nog eens te foppen door te doen alsof hij een afrit neemt. Dit werkt niet, dus doet hij een poging om via de oprit de snelweg af te gaan. Hier wordt de Golf bijna klemgereden, maar hij ontkomt. Later probeert hij hetzelfde trucje nog eens, zonder succes. Nog wat later draait de Golf-bestuurder het om en schiet hij op het laatste moment de afrit op. Vanaf dat moment is het gedaan met de richtingaanwijzer en alle manieren in het verkeer.

Na een rotonde de verkeerde richting op genomen te hebben, schiet de Golf een bospaadje op. Daar vliegt hij uit de bocht en de verdachten gaan te voet verder. De politiehelikopter spoort een van de verdachten op zodat de hondenbrigade hem kan inrekenen. De tweede verdachte meldt zich later op het bureau. Volgens de politie gaat het om een voertuig dat ‘vaker door diverse criminele groepen gebruikt wordt’. De Golf GTI wordt vernietigd.

Achtervolging met Golf GTI in Nederland

Reacties

  • Carspottingpijnacker heeft op 21 januari 2021 geschreven:

    Zonde van die golf

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)