Je kijkt naar de eerste foto’s van de nieuwe Aston Martin DBS GT Zagato. En hoewel je het niet ziet op de stilstaande foto’s, is er iets bijzonders aan de hand met de grille: hij leeft. De grille van de Aston Martin DBS GT Zagato bestaat uit 108 diamantvormige koolstofvezel delen die tot leven komen op het moment dat je de auto start.

‘Onze dynamische grille geeft ons de kans om een auto met twee identiteiten te creëren’, zegt Chief Creative Officer Marek Reichman over de Aston Martin DBS GT Zagato. ‘Wanneer hij geparkeerd staat, lijkt het alsof de auto aan het uitrusten is. Bij het starten wordt hij alert en is hij klaar om te presteren.’

Wanneer de grille zijn dansroutine gehad heeft, ademt de 5,2-liter V12 via twee turbo’s om 720 pk te genereren. Daar gaan even van uit, want Aston Martin of Zagato spreken in niet over performance-upgrades. De 0-100-tijd zal rond de 3,4 seconden zitten, net als die van de reguliere Superleggera. De topsnelheid is zo’n 340 km/u.

De bijzondere grille op de Aston Martin DBS GT Zagato is niet het enige hoogtepunt. Het koolstofvezel dak loopt volledig door naar achteren en slokt daarbij de achterruit op. Een camera en een schermpje dienen als binnenspiegel. De double bubble op het dak is subtiel aanwezig.

Je kunt de Aston Martin DBS GT Zagato alleen kopen in combinatie met de DB4 GT Zagato Continuation. Het setje kost net iets minder dan 7 miljoen euro en de eerste leveringen vinden volgend jaar plaats. Wees snel, want slechts negentien paren zullen het levenslicht zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)