Vorig jaar verblijdde Aston Martin de wereld met het nieuws dat ze met iets komen dat de ‘DBZ Centenary Collection’ heet. Het zijn twee auto’s die je alleen kunt kopen als een paar voor 6 miljoen pond, of net geen 7 miljoen euro. Het paar bestaat uit een DB4 GT Zagato Continuation en een Aston Martin DBS GT Zagato.

De DB4 GT Zagato is redelijk bekend – de auto blijft trouw aan wat misschien wel de mooiste Aston ooit gemaakt is: aluminium panelen, een zes-in-lijn, achterwielaandrijving, een handbak met vier versnellingen en iets meer dan 380 pk. De Newport Pagnell-fabriek, waar ook het origineel vandaan komt, bouwt de modellen.

De Aston Martin DB4 GT Zagato is dus een compleet nieuwe auto en mag daarom niet de openbare weg op. Voor typegoedkeurig moet de auto uit de jaren zestig aan de moderne veiligheids- en uitstooteisen voldoen. Een onbegonnen zaak. Het is er dus eentje voor in de collectie en voor op het circuit, als je dat durft.

De Aston Martin DBS GT Zagato mag wel de weg op

De bumpers van de Aston Martin DBS GT Zagato mag je wel behangen met kentekenplaten. Het is een DBS Superleggera waar Zagato mee aan de slag gaat. De extra uitgesproken ‘double-bubble’ op het dak loopt door naar achteren en slokt de achterruit op. De voorruit omhelst de cabine en ook op de motorkap prijkt een double-bubble.

De levering van de negentien setjes DBZ Centenary Collection begint dit jaar al met de DB4. De Aston Martin DBS GT Zagato komt volgend jaar. Heeft Aston jouw 7 miljoen verdient?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie