Er zijn twee soorten film- en serie-speelgoed in deze wereld. Het waarheidsgetrouwe speelgoed dat je wilt, bijvoorbeeld een Power Rangers-masker. Of de wat goedkopere variant waar heel groot Power Rangers opstaat – dat stond er in de serie toch ook niet op? Aston plaatst deze DBS bijna in de tweede categorie door ‘m vol te hangen met badges.

Aanschouw de On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera. De speciale uitvoering viert de vijftigste verjaardag van de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service. Voor wie het zich niet herinnert: in die film speelde George Lazenby de geheim agent en hij reed een olijfgroene Aston Martin DBS.

De Aston Martin DBS OHMSS Edition is ook groen

De Aston Martin DBS OHMSS Edition is, zoals je zou verwachten, ook olijfgroen en krijgt een setje wild ontworpen wielen mee, die een soort heel vrije moderne interpretatie op de spaakwielen van weleer lijken te zijn. Verder krijgt de DBS een hoop koolstofvezel en een speciale metalen grille met zes horizontale spijlen.

Vanbinnen krijgt de Aston Martin DBS OHMSS Edition zwart leer met rode details en wat alcantara. Achterin vind je een speciale drankjeshouder. Uiteraard plaatste AM een boel badges om je eraan te herinneren dat dit een James Bond-auto is. Dat had niet gehoeven, toch? Ondanks de badges is het trouwens wel een zeer smakelijk geheel.

Je krijgt geen extra power of verstopte gadgets in de Aston Martin DBS OHMSS Edition. Meer vermogen is ook niet echt nodig. De 5,2-liter V12 produceert 720 pk en 900 Nm koppel. De 0-100-tijd is dus altijd nog 3,4 seconden met een topsnelheid van 340 km/u. De fabriek sleutelt slechts 50 Aston Martin DBS OHMSS Editions in elkaar. Ze kosten 300.007 (ha!) Britse pond per stuk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)