Je kijkt naar de snelste cabriolet die Aston Martin ooit bouwde. De Aston Martin DBS Superleggera Volante haalt 340 km/u – in ieder geval met het dak omhoog. Heel scherp, dat is inderdaad net zo snel als de coupéversie. Hoe hoog de topsnelheid is met het dak naar beneden (toch een soort belangrijk bij een cabriolet) zegt Aston nog eventjes niet.

Onderweg naar de 340 km/u sprint de Aston Martin DBS Superleggera Volante in 3,6 seconden naar de 100 km/u en hij gaat van 0 naar 160 km/u in 6,7 seconden. De 5,2-liter V12 van Aston Martin met twee turbo’s zorgt voor de power. Het totale vermogen is 725 pk en 900 Nm. Precies hetzelfde als de dichte versie.

Wat maakt de Aston Martin DBS Superleggera Volante bijzonder?

Behalve dat het de snelste dakloze Aston ooit is, plaatste de autobouwer diepere sleuven aan de voorste zijschermen om de wielkasten beter te ontluchten, minder lift te creëren en voor meer stabiliteit te zorgen. De dichte Superleggera (onthoud: dat staat voor superlicht) weegt al 1.693 kilo. De Aston Martin DBS Superleggera Volante is zo gewichtig als z’n naam lang is: 1.863 kilo.

De achterspoiler op de Aston Martin DBS Superleggera Volante is ook veranderd om ruimte te maken voor de ingeklapte kap. Op zijn topsnelheid genereert de Volante 177 kilo downforce – dat is slechts 3 kilo minder dan de dichte versie. Het dak, dat gemaakt is van acht lagen isolerende stof, zakt in 14 seconden en na 16 seconden zit je weer droog.

Volgens Aston Martin verhoogt een dicht dak het comfort en zorgt een open dak voor ‘een waar orkest van geluid’. Speciaal voor de Volante keek Aston nog eens naar het uitlaatsysteem en tweakte het geluid voor nog meer luisterplezier. Volgens AM-baas Andy Palmer ‘komt er niets in de buurt van het gebrul van een Aston Martin-V12’.

Aston Martin DBS Superleggera Volante: de prijs

De Nederlandse prijs is nog niet bekend. In Duitsland kost ie 295.500 euro. Voor Nederland moet je dat nog keer tien of keer honderd doen om op de consumentenprijs met BPM te komen. De dichte versie duikt net onder de 400.000 euro, ter referentie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie