De Aston Martin Rapide is een ‘oh ja-auto’. Elke keer als je de website van Aston opent en je ziet de auto staan denk je: ‘Oh ja, die was er ook nog’. Je ziet ze werkelijk nooit, terwijl er toch 71 in Nederland op kenteken staan.

Het fijne aan de Aston Martin Rapide is dat er nog een flinke, atmosferische V12 in ligt. En nu hebben ze het vermogen van de twaalfcilinder verhoogd. Je kijkt naar de Aston Martin Rapide AMR. De letters staan voor Aston Martin Racing.

De V12 produceert nu 603 pk in plaats van 560 pk. Het koppel stijgt naar 630 Nm dankzij betere luchtwegen en een nieuwe calibratie van de motor. Ook de achttrapsautomaat krijgt nieuwe programmatuur voor betere prestaties.

Hoe snel is de Aston Martin Rapide AMR?

Van nul naar honderd gaat de Aston Martin Rapide AMR in 4,4 seconden. De topsnelheid is 330 km/u. Niet slecht voor een soort-van-sedan. Stoppen is met zulke snelheden belangrijk, daarom monteert Aston keramische remschijven van 400 millimeter groot vóór en 360 millimeter achter. Remkoeling leent de Rapide nu van de Vanquish S.

Het geheel ligt 10 millimeter lager bij de grond dan een standaard Rapide S. Optioneel monteert Aston het stuur uit de One-77 en veel logo’s. Je kijkt hier naar de Signature-kleurstelling, maar je kunt nog twee kleurcombinaties kiezen.

De Aston Martin Rapide AMR komt in een oplage van 210 stuks. Zonder belastingen kosten ze 220.000 euro per stuk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)