Eerder dit was Aston Martin wreed. Eerder dit jaar lieten ze maar één foto zien van de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. Het zijaanzicht zag er geweldig uit en we hadden een onweerstaanbare drang naar meer afbeeldingen. Zoals gezegd konden we fluiten naar meer oogstrelend materiaal.

Tot vandaag. Want eindelijk is Aston Martin een keer aardig en laten ze ons meer foto’s van de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake zien. Zoals je waarschijnlijk weet, is dit een onderdeel van de Zagato familie (Aston en Zagato hebben een lang verleden samen). Daar horen de Vanquish Z, Vanquish Z Volante, Vanquish Z Speedster en dit prachtexemplaar bij.

Heeft de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake ook inhoud?

Alle Zagato’s die op de Vanquish gebaseerd zijn – inclusief deze tweezitter Shooting Brake – krijgen de organen van de Vanquish S. Toch krijgen deze ook allemaal aangepaste vering, anders afgestelde dempers, dikkere anti-roll bars en de hydraulische besturing is aangepast.

Dan is er nog de 5,9-liter V12 met 600 pk, een Touchtronic III automatische versnellingsbak en achterwielaandrijving. Voor deze Shooting Brake krijgen we een elektrisch openende achterbak, die een fris interieur zou moeten laten zien. Er is ons zelfs een bagageset belooft. Maar met deze laatste punten is Aston wederom sadistisch en weerhouden ze ons van de foto’s. Kijk maar even heel goed naar de foto’s, dan zie je al hoe het er ongeveer uitziet.

Kan ik er nog een kopen?

Op een schaal van één tot tien is deze Shooting Brake – wat ons betreft – toch zeker een elf. Als jij ook een dergelijke score aan de auto toebedeelt, heb je geluk. Aston bouwt namelijk slechts 99 Zagato Coupés, 99 Volantes en 28 Speedsters, die allemaal al uitverkocht zijn. Maar in augustus van dit jaar waren alle 99 Shooting Brakes nog niet verkocht. Je weet maar nooit, misschien kun je er nog een bemachtigen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)