Even goed opletten, want dit is een merkwaardig verhaal. Ja, we weten dat het maandag is. Je kijkt naar de Audi R8 LMS van de Belg Laurens Vanthoor. Het is niet de Australische uitvoering, hij ligt gewoon op zijn kop. Over het algemeen is het bevorderlijk voor de resultaten van de race als je je auto met vier wielen stevig op het asfalt houdt. Rallyauto’s zijn hierop een uitzondering. De Belg heeft het verkeerd begrepen en probeert de race te winnen op het dak van zijn auto. En verrek: het lukt hem nog ook. Hoe?

Eerder in de race op het Cuia Circuit in Macau veroorzaakt een andere coureur een flinke crash. De coureurs moeten terug de pits in zodat het circuit gerepareerd kan worden. De reparaties duren dik drie kwartier, waardoor er nog maar een kwartiertje over is voor de race. Maar in de eerste bocht na de herstart maakt Vanthoor een grove stuurfout en plant zijn Audi R8 LMS in de muur. De rode vlag gaat weer de lucht in en de race wordt stilgelegd. Dan kun je wel fluiten naar je overwinning, zou je zeggen.

Omdat er zo weinig tijd over is, staakt de wedstrijdleiding de hele race. Hoewel de Audi R8 LMS op het laatste moment is ingehaald door een Porsche 911, besluit de wedstrijdleiding in al zijn wijsheid de stand van de ronde ervóór aan te houden. Wat betekent dat Laurens Vanthoor de grote winnaar is van de race in Macau. En zo win je dus een race op je dak.

Bekijk de Audi R8 LMS crash

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie