Wonderwel heeft Audi afgelopen november een paar auto’s meer verkocht dan dezelfde maand vorig jaar. Dat is een hele prestatie en daarom kan het merk zich veroorloven om in deze tijd de al niet kinderachtig bedeelde R8 te voorzien van een 5,2 liter V10.
 
Die auto zat natuurlijk al lang in de pijplijn. De bekende motor levert 525 pk en een koppel van 530 Nm. Dat levert een top van 316 km/u op en een sprintje naar 100 in 3,9 seconden. Alle denkbare technieken worden toegepast: variabele kleptiming, directe inspuiting en dry sump-smering.
 
Met handgeschakelde zesbak weegt de R8 5.2 FSI V10 1620 kg en dat is maar 31 kg meer dan de V8. Naast de handbak is er ook de sequentiële R-tronic transmissie met flippers aan het stuur. Iedere R8 V10 heeft launch control.
 
En wie een V10 koopt, wil dat natuurlijk graag laten zien. Audi rust de auto uit met een in hoogglans gelakte luchtinlaat, met chroom afgewerkte grille, bredere dorpels en scherper aangezette sideblades. Achter zijn de uitlaatroosters in aluminium uitgevoerd en is er een diffuser aanwezig met aan weerszijde een grote ovale uitlaatpijp.
 
Het tweede kwartaal van 2009 is de auto beschikbaar inclusief nappaleer, Bang & Olufsen Sound System, driver information system en het navigatiesysteem plus. En de prijs: die laat nog even op zich wachten.

Reacties