‘Met slechte mensen gaat het altijd goed’ antwoorden op de vraag hoe het met je gaat. Of zeggen ‘dat ze naar je op zoek zijn’ als je sirenes hoort. De mening van vaders over dit soort papgrappen is hetzelfde als onze mening over bronskleurige velgen op zwarte auto’s: het werkt altijd. Ook in het geval van deze Audi RS 6 met Vossen-velgen. Laat alle andere overbodigheden maar lekker bij tuners liggen, want meer dan een setje velgen en misschien een kleine verlaging is echt niet nodig.

De Audi RS 6 staat op een setje Vossen S21-01’s. Het bedrijf 503 Motoring uit het Amerikaanse plaatsje Beaverton verlaagde de auto en als extraatje lieten ze de ramen verduisteren. Daarnaast vertelden ze allemaal onaardige dingen over de logo’s; ze hebben ze allemaal zwart gemaakt. De iele spaken van de flink bemeten Vossen-velgen tonen de enorme remschijven en de felrode klauwen perfect. Dat het Vossen-logo qua kleur matcht met de klauwen, is een leuk extraatje.

De Audi RS 6 in Amerika

Deze generatie is de eerste RS 6 Avant (een sedan was vroeger wel leverbaar) die naar Amerika komt. En ze hebben meteen geluk. Waar je in Nederland minimaal 185.920 euro betaalt (en laten we eerlijk zijn, niemand koopt hem kaal) voor de RS 6, tikken de Amerikanen omgerekend 95.000 euro af. Dat is zelfs goedkoper dan in Duitsland, waar hij 117.000 euro kost. De V8 produceert 600 pk en de 0-100-tijd is 3,6 seconden.

Foto’s: Matt Gonzalez

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)