Hakim Ziyech zou het goed kunnen vinden met Henry Ford. Het maakt de voetballer namelijk niet uit welke kleur de auto is, als hij maar zwart is. Na een Lamborghini Urus en een Abt Audi RS 6 R, koopt Ziyech nu een Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Deze auto overtreft zijn andere auto’s op alle vlakken.

De Black Badge onderscheidt zich van de normale Cullinan met 29 pk en 50 Nm aan power extra. De 6,75-liter V12 produceert nu in totaal 600 pk en 900 Nm. De 0-100-tijd is daarmee 5 seconden rond en de top is 280 km/u – lijkt ons snel genoeg voor hier. Normaal kost deze uitvoering al 60.000 euro meer, maar de voetballer doet er nog een flinke schep bovenop.

Elke optie en dikke wielen

VDM Cars liet een setje 24-inch Vossen-wielen monteren. Als we ons niet vergissen gaat het hier om het model ‘S17-13’, die bijna 10.000 euro voor een volledige set kosten. De Nederlandse vanafprijs van de Cullinan Black Badge is al 475.000 euro en VDM meldt aan TopGear dat deze Rolls-Royce elke denkbare optie heeft. De totaalprijs? Zo’n 600.000 euro. Bijna twee ton meer dan een normale Cullinan.

VDM laat ook weten dat hij geen auto inruilde voor de Rolls-Royce Cullinan Black Badge, de omgebouwde Audi RS 6 van ruim 300.000 euro houdt hij er dus gewoon naast. Op zich leuk om wat afwisseling te hebben als je op en neer moet pendelen naar je werk in Engeland. Elke keer naar hetzelfde logo staren, is ook zo wat. Wist je trouwens dan Memphis Depay dezelfde auto rijdt?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)