Hoewel de auto’s in de nieuwe Netflix-hit Ferry redelijk lijken te kloppen met het jaar waarin de film zich afspeelt, hadden de echte kentekenfetisjisten al een paar kleine foutjes gespot. Want hoewel de eerste iPhone in de film nog moet worden uitgevonden, rijdt de hoogste baas in een Bentley met een kenteken uit 2020. Goed, kleinigheidjes hou je en verder is het gewoon een erg toffe film. Uiteraard plozen we de andere kentekens in de film ook eventjes na. Een keertje ‘doe je telefoon nou eens weg, we zijn toch een film aan het kijken’ incasseren we graag voor onze lezers. Het leuke van Ferry is dat het productiebedrijf dit keer voornamelijk echte kentekens gebruikte en zo konden we een aantal van de auto’s terugvinden op verkoopwebsites. Zoals de auto van de hoofdrolspeler.

Range Rover uit Netflix-film Ferry

De Range Rover van Ferry draagt in de film een goudkleurige wrap, maar buiten de camera’s om gaat het om een witte Range Rover uit 2002. Het is een zescilinder diesel met inmiddels 267.625 kilometer op de klok. De vraagprijs voor de beroemde Range Rover was slechts 4.950 euro – voor veel minder zul je geen filmauto kunnen kopen. Helaas ben je net te laat, want deze auto is net verkocht, zo meldt de verkoper aan TopGear.

Audi S4

Niet alleen de Range Rover van Ferry kunnen we terugvinden. De Nogaro-blauwe Audi S4 (met blauw interieur, heel goed) die in het slotstuk van de film verschijnt, komen we tegen bij EP Automotive in Venlo. De Audi S4 hoefde in de film gelukkig geen rare stunts uit te halen en op de foto’s lijkt hij in goede staat te zijn. Er staat iets meer dan 140.000 kilometer op de 4,2-liter V8-motor en de vraagprijs voor de stationwagen is 14.450 euro.

Andere auto’s uit Ferry op Netflix

De blauwe Subaru Impreza Sports Wagon aan het begin van de film konden we nergens vinden. Als we het kenteken checken, komen we uit bij een Audi A6 waarvan de APK in 2016 is verlopen. De rode Dodge Ram draagt geen echte Nederlandse kentekenplaten (het EU-logo mist) en die kunnen we dus ook niet vinden. De Bentley Continental GT komen we tegen op een verhuurwebsite, maar de site geeft helaas een 404-melding. De Mercedes CLS konden we ook nergens opduiken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)