Gisteren zó druk geweest met het inluiden van het weekend dat je even geen oog voor het autonieuws meer had? Nou vooruit, dat begrijpen we best. Vandaar dat we het autonieuws van 28 september 2018 hier nog een keer voor je hebben opgesomd. Zo hoef je helemaal niks te missen. Prettig weekend!

Waarom de Ghostbusters een witte auto hadden

Waarom was de Ecto-1 eigenlijk wit? Dan Aykroyd, die meeschreef aan het script, had iets in gedachten dat er duisterder, minder cartoonachtig uitzag. Helaas voor Dan was het de beroemde cameraman László Kovács die stelde dat dat misschien geen goed idee was. In de vele nachtelijke scènes zou een zwarte auto niet goed werken. Iets met belichting, en zo.

Schakelflippers in nieuwe politieauto vastgelijmd

Het atletische hoogstandje uit de fabriek in Kecskemét laat zich niet met de hand bedienen. De schakelflippers in de nieuwe politieauto’s zijn met een druppeltje kit vastgezet. Dit jaar voegen 1.250 Mercedes B-klasses zich in de politievloot. Allemaal met flippers achter het stuur. En allemaal onklaar gemaakt. Lees hier waarom.

Mercedes-AMG One is de officiële naam

De illustere drie-eenheid van hybride hypercars werd tot dusver gezegend met evocatieve namen. Aston Martin Valkyrie. McLaren Speedtail. De ogen waren gericht op Mercedes om de derde inspiratievolle naam uit de hoge hoed te trekken voor hun hypercar met F1-techniek. En waar komen de Duitsers mee? Een zeer Duitse aanpak: nu de hypercar het productiestadium nadert, laten ze simpelweg het woord ‘Project’ vallen. Mercedes-AMG One is de officiële naam. Lees hier waar die keuze vandaan komt.

Lumma G-klasse: draai hairmetal

De trouwe TopGear-lezer weet; als Lumma een auto onder handen neemt, dan kunnen ze nog wel eens een beetje overdrijven. En dan drukken we het nog aardig uit. Sterker: we houden ons in. Net als Lumma dat dit keer deed met de G 500.

1e vrije training van GP van Rusland 2018

De bijna-jarige Max Verstappen reed vandaag, net als de rest van de coureurs, de 1e vrije training van de GP van Rusland. Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Brendon Hartley en Pierre Gasly mochten allemaal een gridstraf doorslikken, waardoor het zeker voor de Red Bulls een spannende inhaalrace moet worden.

Audi SQ2 is een SQ7 in zakformaat

Ben je eigenlijk gecharmeerd van de enorme dieselsloophamer die luistert naar de naam Audi SQ7, maar kun je de wijzer van je morele kompas niet manipuleren? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dit is de Audi SQ2 – met vergelijkbare specificaties, maar dan zonder afgunstige blikken van de buren en smerige dieselwalmen.

Forza Horizon 4 is je reden om een Xbox te kopen

Forza Horizon 4 is zonder twijfel het meest vermakelijke racespel van dit jaar. Geen enkel spel kon ons zo bekoren dit jaar. Het gaat heel lang duren voordat er een andere game komt, binnen het arcade-genre, die hieraan kan tippen. Voor Playstation-bezitters is het enorm jammer dat de game enkel naar de Xbox en de PC komt. Alhoewel: je zou er bijna een Xbox One voor kopen. Lees hier waarom.

De Pininfarina PFO zal je rond de 2.000 pk hebben

Pininfarina heeft meer losgelaten over zijn PFo Hypercar. Wie een snelle blik werpt op de specs van de nieuwe Pininfarina PF0, komt er al snel achter dat deze vrijwel identiek zijn aan die van de Rimac C-Two. De elektromotoren produceren 1.914 pk en 2.300 Nm koppel, schieten je in 1,97 (!) seconden naar de 100 km/u en stoppen niet met accelereren tot boven de 400 kilometer per uur. Lees hier alles wat we over de PFo Hypercar weten.

2e vrije training van de GP van Rusland 2018

In de 2e vrije training zetten Verstappen en Ricciardo respectievelijk een 3e en 4e tijd neer. Hamilton staat bovenaan de ranglijst, gevolgd door Bottas. Ferrari, met Vettel in de leiding, staat met twee man sterk onder Red Bull. Iedereen reed op de hypersoft-band.

Rijbewijsloze wordt gepakt met 338 km/u

Niet overal in Duitsland kun je op de snelweg zo hard rijden als je wilt. En nergens mag je autorijden zonder rijbewijs, zo ondervond een Oostenrijker aan den lijve. Hij reed met zijn Porsche 911 GT3 RS met snelheden tot 338 km/u over de snelweg. Hij hield dat 44 kilometer vol met een gemiddelde snelheid van 280 km/u. De politie moest uiteindelijk een file creëren om de bestuurder met belachelijk weinig overlevingsinstinct van de weg te halen.

Jeep Trackhawk HPE1000 vs HPE850 vs standaard

In Texas geldt nog meer dan waar dan ook op de wereld: meer en groter zijn altijd beter. Het zou ook zomaar de lijfspreuk van John Hennessey kunnen zijn. Met het HPE1000-pakket produceert de Jeep Grand Cherokee Trackhawk net iets meer dan 1.000 pk. Maar hoeveel verschil maakt dat nou in een rechte lijn? Om de meerwaarde van zijn verdiensten aan te tonen, zet hij de HPE1000 naast een standaard Trackhawk en een exemplaar met het HPE850-pakket. Daar zijn videobeelden van!

De eerste nieuwe Mazda MX-5 NA is hier

Liefhebbers van klapkoplampen konden vorig jaar hun enthousiasme niet bedwingen toen Mazda aankondigde de MX-5 te gaan restaureren. Dat initiatief moet immers gloednieuwe Mazda MX-5 NA’s op gaan leveren. Inmiddels is er een Japanner geweest die gebruik heeft gemaakt van deze herstelservice. Omdat het de eerste nieuwe Mazda MX-5 NA sinds 30 jaar is, werd er een speciale ceremonie gehouden. Dit was het autonieuws van 28 september 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)