De illustere drie-eenheid van hybride hypercars werd tot dusver gezegend met evocatieve namen. Aston Martin Valkyrie. McLaren Speedtail. De ogen waren gericht op Mercedes om de derde inspiratievolle naam uit de hoge hoed te trekken voor hun hypercar met F1-techniek, die tot nu toe door het leven ging als de Mercedes-AMG Project One.

En waar komen de Duitsers mee? Een zeer Duitse aanpak: nu de hypercar het productiestadium nadert, laten ze simpelweg het woord ‘Project’ vallen. Mercedes-AMG One is de officiële naam. Dan klonk Project One misschien toch iets stoerder. Sowieso als je ergens ‘Project’ voorzet, is het instant-cool.

Daar is AMG het niet mee eens: ‘De naam staat voor de hoogste ambitie in de autowereld. We brengen F1-techniek naar de straat. De Mercedes-AMG One staat bovenaan als hoogtepunt van ons productenportfolio. En logischerwijs heet hij de Mercedes-AMG One’, zegt AMG.

En om eerlijk te zijn deed McLaren hetzelfde met de P1 – die ook geïnspireerd was op de F1. Denk bovendien aan de mogelijkheden. Een lichtere versie van de Mercedes-AMG One zou Minus One heten. En dit is de ‘One for the road’.

Hoe snel is de Mercedes-AMG One ook alweer?

De Mercedes-AMG One produceert meer dan 1.000 pk en stopt pas met accelereren boven de 350 km/u. De hypercar met F1-techniek zit in minder dan 6 seconden op de 200 km/u. En cooler dan alle specificaties bij elkaar: er ligt letterlijk een F1-motor in de Mercedes-AMG One.

Overigens is de Mercedes-AMG One die je hier ziet nog geen productiemodel. Via een truck gaat deze auto naar klanten voor een ‘one-to-One-sessie’. Een rijdend exemplaar is overigens al wel gespot op de testbaan van het merk.

Tegen de tijd dat de auto geleverd wordt aan de klanten, waaronder David Coulthard en twee voor Lewis Hamilton, heeft het F1-team van Mercedes waarschijnlijk al de volgende kampioenstitel in de pocket.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 28 september 2018 geschreven:

    Nou, ik bestel hem toch maar niet, een 1,6 liter motor past toch niet bij een hypercar en erg fraai is hij ook niet.

    Reageer
  • Tomer vd heuvel heeft op 28 september 2018 geschreven:

    het ziet er uit als een lamborghini

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie