Gisteren het een en ander gemist qua nieuwtjes die op TopGear zijn verschenen? Dat is niet fijn! Straks heb je niks om over te praten tijdens de lunch of iets dergelijks. Maar geen paniek, alles komt goed. We hebben namelijk het autonieuws van 4 oktober 2018 nog eens voor je op een rijtje gezet. Binnen één kop koffie ben je weer op de hoogte. Handig, toch?

Toyota Century GRMN is letterlijk een bazenbak

De Toyota Century, ooit de enige auto uit Japan met een V12, is een Rolls-Royce-tegenhanger. De nieuwste versie van de slee telt slechts acht cilinders, maar dat maakt de auto niet minder dik. Toch is ie niet dik genoeg voor Toyota-baas Akio Toyoda. Of in ieder geval niet uniek genoeg. De autosportfanaat zette daarom zijn mensen aan het werk om één exemplaar om te bouwen tot Toyota Century GRMN. Die laatste vier letters staan voor ‘Gazoo Racing, Masters of Nürburgring’.

Euro 95 wordt E10 aan de pomp

Op de pomp ga je vanaf volgende week vrijdag nieuwe stickers vinden. De toevoeging is verplicht vanaf 2020 in Europa. Je herkent de namen E10, E5 en B7 vast al uit het buitenland. Het oude etiket blijft bestaan naast de nieuwe stickers. Klik op de link om erachter te komen hoe de brandstofstickers eruit komen te zien.

Kimi Räikkönen schreef een boek vol Haiku’s

Als de Finse coureur Kimi Räikkönen besluit een boek vol Haiku’s te schrijven, is het resultaat zo gortdroog als je verwacht. Het begint bij ’s werelds meest treffende boektitel: Kimi’s Book of Haiku. Tijdens de GP van Japan mocht een aantal journalisten alvast een kijkje nemen in het pareltje.

Valet-parking Schiphol: geef nooit huissleutels

Een bizar verhaal uit Friesland. Een stel vakantiegangers uit de provincie die een eigen land wil zijn, had hun auto achtergelaten bij een van de vele valet-parking-diensten bij Schiphol. Aan de autosleutel bungelde echter nog een huissleutel. De 32-jarige parkeermeneer zag zijn kans schoon. Samen met een 30-jarige vrouw nam hij intrek in het huis van de vakantiegangers.

KanYe West: ‘Laat Elon Musk met rust!’

Kanye West is niet alleen rapper, vissen-liefhebber, de stem van een generatie, producer, modeontwerper, getrouwd met een flinke bilpartij en soms een beetje instabiel – hij is ook nog eens fan van Elon Musk. Toen ‘Ye’ laatst te gast was bij een kunstacademie ging ie helemaal uit z’n plaat: ‘jullie moeten Elon Musk met rust laten!’ Videobeelden achter de link!

Nieuwe brandstofnamen: dit zijn de gevolgen

Concluderend: volgende week komt er een sticker bij met de nieuwe brandstofnamen. Verder niets. Pas volgend jaar moet je oppassen met E10. Dit wordt dan heus wel gecommuniceerd. Wil je zeker zijn dat je auto geen ethanol binnenkrijgt? Tank dan premium-brandstoffen als V-power of BP Ultimate.

McLaren 540C vs Porsche 911 GT3 RS

Met 540 pk kun je het woord ‘instapper‘ nauwelijks in de mond nemen als je praat over de McLaren 540C. Toch is het de minst krachtige uit de Sport Series van McLaren – en nét niet krachtig genoeg om een Porsche 911 GT3 RS (991) met 500 pk eruit te sprinten. De vraag is dan ook: als je de McLaren 540C oppompt naar 707 pk – gaat het dan wel lukken? Om dat uit te zoeken, belden we DJ La Fuente op met de vraag of ie zin had in een dragrace. Zijn tegenstander? De Porsche 911 GT3 RS van Mr. Streetgasm.

Villa naast Circuit Zolder te koop

Heb je altijd al een circuit in je achtertuin willen hebben? Domme vraag: natuurlijk. Sla daarom nu je slag: er staat een villa te koop waarmee je die droom zo goed als waar kunt maken. Het riante optrekje is gevestigd in het Belgische Heusden-Zolder waar ook Circuit Zolder te vinden is. Sterker nog: dat ligt er pal naast.

Mercedes-AMG A 45 krijgt driftmodus

Dat de nieuwe Mercedes-AMG A 45 een woest apparaat wordt, staat buiten kijf. Maar dat je dekking moet zoeken voor driftbuien, is nieuw. AMG-baas Tobias Moers bevestigde op de Autosalon van Parijs dat de nieuwe Mercedes-AMG A 45 een driftmodus krijgt. Deze schakelt de voorwielaandrijving compleet uit.

Ferrari-verkopen verdubbeld in Nederland

De RAI Vereniging en de BOVAG publiceren verkoopcijfers van alle automerken en hun modellen in Nederland. Dat doen ze eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld van de periode 1 januari tot en met 30 september. En wat blijkt? De Ferrari-verkopen in ons kikkerlandje zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar: in 2017 werden er tussen 1 januari en 30 september 23 Ferrari’s verkocht, in 2018 waren dat er 46.

Nissan Juke-R: dit is de allerlaatste

De V6 zit knusjes op z’n plek, het koolstofvezel hangt aan de buitenkant en alles is al van een laagje verf voorzien. Alleen het interieur van deze auto moet nog gemonteerd worden. En dan is het over en uit voor de knotsgekke Nissan Juke-R. Wellicht is deze nabesteld, wat weer hoop geeft aan Juke-fans met diepe zakken: voor genoeg geld bouwen ze er vast nog wel ééntje. Misschien. De laatse krijgt in ieder geval een power-upgrade naar 680 pk. Dit was het autonieuws van 4 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)