De Autosalon van Genève, die voor volgende week op het programma stond, gaat niet door. Dat meldt de Zwitserse krant Le Temps. Tot 15 maart zijn alle bijeenkomsten en evenementen van meer dan 1.000 mensen verboden. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De regel geldt dus ook voor bijvoorbeeld sportwedstrijden.

Op de website van de Palexpo, het gebouw waar de Autosalon van Genève 2020 zou plaatsvinden, staat nog geen statement over de annulering. Er wordt alleen gemeld dat de beurs meer maatregelen treft, zoals vaker schoonmaken en het inzetten van ontsmettende gel. We verwachten snel een statement vanuit het bestuur van de beurs.

Wat betreft het nieuws verwachten we dat de automerken zoals gepland gewoon hun persberichten uitsturen om hun nieuwe modellen te presenteren. Verwacht dus wel het een en ander aan nieuws volgende week. Het aantal automerken dat op de Autosalon van Genève 2020 aanwezig zou zijn, lag sowieso al lager dan voorgaande jaren. Dergelijke grote shows worden steeds vaker door fabrikanten overgeslagen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)