Nee, dit is niet zomaar de zoveelste Bentley Continental. Je kijkt naar de Bentley Batur: waarschijnlijk de laatste Bentley met de machtige 6,0-liter W12. Voor de mogelijke zwanenzang van de twaalfcilinder mogen de vriendjes van Mulliner zich uitleven. En dat hebben ze gedaan, want je kijkt naar de duurste en sterkste Bentley ooit gebouwd.

Hoe duur? Doe maar ongeveer zeven keer zo duur als een gewone Conti. Dus 1,65 miljoen pond, wat ongeveer 1,9 miljoen euro is – zonder belastingen. Er worden er maar achttien van gemaakt die allemaal al vergeven zijn. Er is een optie voor een beter audiosysteem dat, hou je vast, omgerekend bijna 60.000 euro kost. Het systeem is wel de beste stereo dat we ooit gehoord hebben, ook buiten de autosector.

Specificaties van de Bentley Batur

Mulliner bouwt niet alleen de wonderschone koets. Het bedrijf verbetert ook de turbo’s en zorgt ervoor dat de motor beter kan ademhalen dankzij grotere inlaten en een nieuwe uitlaat van Akrapovic. Daardoor produceert de W12-motor 750 pk en 1.000 Nm koppel. In de video hieronder kom je erachter hoe de duurste en sterkste productie-Bentley rijdt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie