We zeggen niet dat we boos zijn dat de Bentley Flying Spur Speed ‘slechts’ 635 pk heeft, we zeggen alleen dat we er iets meer van hadden verwacht. Teleurgesteld, dus. Het blijft een enorme bak vermogen, maar het is net zoveel als de W12 die in 2019 werd geïntroduceerd. En het erge is nog dat Bentley het probeert te verdoezelen met kreten als ’85 pk meer’.

In het persbericht probeert Bentley ons nog een beetje te foppen door te vertellen dat de Speed 85 pk en 130 Nm meer heeft dan de Flying Spur S. Dat klopt, maar in feite kon je al een Flying Spur bestellen met 635 pk. Die noemden ze voorheen gewoon de ‘Flying Spur’. Deze standaarduitvoering gaat trouwens uit productie en je kunt alleen nog maar de Speed bestellen als je de W12 wilt.

Specificaties Bentley Flying Spur Speed

De specificaties zijn niet teleurstellend, maar ook geen verrassing. De 0-100-tijd is 3,8 seconden en de topsnelheid is een mooie 333 km/u. Het koppel van de W12-motor is trouwens 900 Nm en schakelen doet een achttraps automaat voor je.

De echte verandering ten opzichte van de uitgaande W12 is de toevoeging van meer zwarte details aan de buitenkant. De grille is zwart, net als de uitlaatstukken. De koplampen zijn een tintje donkerder en er zijn mooiere doppen voor de olie en de benzine. Binnenin vind je Speed-badges, sportpedalen en nieuwe graphics voor het infotaintmentsysteem. De prijs voor Nederland en België is nog niet bekend.

Reacties

 • pete rvn heeft op 17 mei 2023 geschreven:

  De spur v8 is het beste om te kiezen, v12 is mij persoonlijk iets te zwaar in de voorzijde qua sturen.
  Heb sinds kort de spur sv8 en is een heerlijke wagen mettwee gezichten.
  Heerlijk relaxed of zeer sportief .
  En is niet te vergelijken met voorgaande bentley modellen

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)