Als Groot-Brittannië één ding beter doet dan de rest van de wereld, dan is het wel jus. Je weet wel, voor bij de aardappelen. Maar als er nóg iets is dat het VK beter doet, dan is het wel grand tourers maken. Dat vinden ze zelf, tenminste. Met GT’s kun je in ultiem comfort enorme afstanden afleggen. De drie presentatoren stappen in de nieuwste generatie GT’s om hun punt te bewijzen.

Paddy McGuinness, Chris Harris en Freddie Flintoff nemen de Bentley Flying Spur, McLaren GT en Aston Martin DBX mee op een roadtrip door Wales. Twee daarvan zijn overigens technisch gezien geen GT’s, maar maak je vooral niet druk om kleine details. De producenten vonden het nét iets te veel klinken als een vakantie op het budget van de BBC, dus nodigden ze een paar Duitse rivalen uit. Plus een bonafide F1-coureur om een van de tegenstrevers te rijden.

Je ziet de vierde aflevering van het 29e seizoen van TopGear deze zondag, 25 oktober 2020 om 21:00 uur (Nederlandse tijd) op BBC1. Dan is de wintertijd al ingegaan – dat je het weet.

Reacties

  • TG heeft op 26 oktober 2020 geschreven:

    Mooie ode aan de heer Stirling Moss.
    Graag meer uit de wereld van autogeschiedenis.
    Senna, Shelby, Schumacher…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)