Schuurvondsten blijven een bizar fenomeen. Hoe vergeet je dat je een BMW M1 in je schuur hebt staan? Soms wordt een auto vanwege iets kleins zoals een olielekkage weggezet. De reparatie wordt een aantal keer uitgesteld en uiteindelijk komt het er niet van. Soms ligt de oorzaak bij een onfortuinlijk lot van de eigenaar. Het complete verhaal achter deze schuurvondst is vooralsnog niet bekend.

In 1981 overhandigde een blije Italiaanse dealer met wilde handgebaren de sleutels van de BMW M1 aan zijn eerste eigenaar. Eén jaar en 7.329 kilometer later was het tijd voor een winterslaap. Helaas werd de wekker weggegooid en de auto vergeten. In de 34 jaar die volgde, diende de legendarische sportauto als bijzettafel en opslag voor schoonmaakspullen.

Gelukkig krijgt dit verhaal een happy end. De BMW M1 schuurvondst is aangekomen bij Mint Classics in Duitsland en de specialist gaat de sportauto tot in de puntjes restaureren. Roest zal geen probleem zijn vanwege het warme Italiaanse klimaat. Alles wat van rubber is (slangen, pakkingen en banden) zal aan vervanging toe zijn. De schuurvondst staat nog op hetzelfde griprubber als in 1981!

De zes-in-lijn zuigt lucht naar binnen door zes individuele gaskleppen en produceert 277 pk. De topsnelheid is 260 km/u. De prestaties zijn niet de reden waarom je NU moet beginnen met sparen. Dat is het geluid. We herhalen: zes-in-lijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear