Een discussie die je in je eigen tijd mag voeren: is dit een BMW M2 met dieselmotor, of is het een omgebouwde 2-serie met een M2-bodykit? En zelfs als je een 2-serie ombouwt met letterlijk alle onderdelen van een M2, mag je het resultaat dan wel een M2 noemen? Voor het gemak noemen we dit even een BMW M2, gewoon, omdat hij er zo uitziet. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, we vergeven het je.

De auto is een creatie van Gary Martins uit Zuid-Afrika. Hij pakte een 220d en legde er de dieselmotor met drie turbo’s van een BMW X5 M50d in. Het vermogen van de 3,0-liter zes-in-lijn liet hij groeien van 381 pk naar 583 pk en het koppel naar 1.070 Nm, onder meer met methanol-injectie. Hij monteerde de bodykit van een BMW M2 en maakte de achterste spatborden breder. De koets lijkt nog niet helemaal te kloppen, maar dat kan ook door de kleur komen.

Nog één keer een dieselracer

Verder monteerde hij aan de voorkant de remmen van een M5 en achter die van een M4 onder zijn BMW M2 met dieselmotor. De stoelen komen uit een M3 en hij pakte bijvoorbeeld het differentieel van een 330d. De reden van de ombouw? Gary ziet dat de dieselauto aan het uitsterven is, dus hij wilde nog één keer een diesel-raceauto bouwen. Hij gebruikt de auto voor nu vooral als daily.

BMW M2 met dieselmotor

Reacties

  • Shane van Daal heeft op 16 juni 2021 geschreven:

    Stel je voor dat je die bij een tankstation ziet aankomen en de dieseltankspuit pakt in plaats van de benzine 😂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)