Niet iedereen is handig genoeg om zijn eigen GT3-racer op basis van een BMW M6 te bouwen, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat je wel gecharmeerd bent van een auto die op de grens van de APK zit. Wacht je dan op de nieuwe Need for Speed Heat, of haal je deze BMW M3 GT2 S van G-Power?

Meer dan negen jaar geleden bouwde G-Power een roedel van deze straatlegale racers op basis van de M3 om te vieren dat BMW de 24 Uur van de Nürburgring won. De tuner plukte een stel M3’s van de weg die al een kenteken hadden, en daarom mogen deze breedgeschouderde auto’s gewoon de weg op.

De achterbank verdween bij de meeste exemplaren van de BMW M3 GT2 S, een vleugel verscheen en dankzij aanpassingen zoals koolstofvezel bumpers en lichtere stoelen zakte het gewicht met 150 kilo. Het koolstofvezelrijke dieet was niet genoeg, daarom monteerde de tuner de knaloranje SK II CS-supercharger op de V8, waardoor het vermogen steeg naar 600 pk en 580 Nm.

Dit exemplaar is net even iets anders. De achterbank zit nog stevig op z’n plek, de vorige eigenaar koos een ander setje velgen, het vermogen is zelfs 650 pk en de uitlaat komt van Akrapovič. De 0-100-tijd ligt onder de 4 seconden en de topsnelheid boven de 320 km/u. Op de teller staat 25.000 kilometer.

De BMW M3 GT2 S staat te koop bij een dealer in het Oostenrijkse plaatsje Sankt Florian am Inn, op zo’n acht à negen uur rijden vanuit Nederland. De vraagprijs is 119.000 euro. De terugreis is direct de perfecte testrit, want in Oostenrijk zijn er genoeg prachtige wegen. Misschien gelijk even langs de Nürburgring?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)