De BMW Z4 is een heerlijk autootje, en zojuist is ie nog iets heerlijker geworden. Ondanks de veel te lange en compleet onzinnige naam (waarom sDrive in de typeaanduiding zetten als er niet ook een xDrive-uitvoering is?) schamen wij ons niet om te zeggen: doe ons maar een BMW Z4 sDrive35is Mille Miglia Limited Edition.

Het zit zo: in 1940 eindigde de BMW 328 op de eerste, derde, vijfde en zesde plaats van de Mille Miglia. En dat was niet omdat er eentje in losse onderdelen over de streep kwam. Sterker nog, het is het meest indrukwekkende raceresultaat dat BMW tot op heden heeft behaald. En omdat 70 jaar zo’n mooi rond getal is, was de tijd rijp voor een special edition ter ere van dit heuglijke feit.

Uiteraard viel de keus op de Z4 roadster, en wel op de meest krachtige 35is-uitvoering. Onder de kap heeft die een twinturbo zes-in-lijn met 340 pk, waaraan verder niets gewijzigd is. Wat is er dan wel zo bijzonder aan deze Mille Miglia-editie? Eigenlijk niet zoveel, behalve dat alles erop en eraan zit. Een M Sport-pakket, matzilvere lak en matzwarte nieren, 19-inch velgen in donker chroom, sportstoelen in alcantara en leer met rode biesjes. En natuurlijk een hele rits Mille Miglia-logo’s.

Van deze lekkere uitvoering worden slechts 99 exemplaren gebouwd, en ze blijven allemaal in Italië. Dat is jammer.

Reacties