Een kleine rondvraag op de redactie leert dat er dagen zijn dat er cumulatief minder dan 300.000 euro aanwezig is in contanten. Eventjes een Mercedes G 500 4×4 aftikken, zit er dus niet bij. En met zo’n investering moet je ook maar eventjes het lef hebben om het dak eraf te zagen, zodat je een ‘Lord Hans the G‘ kunt maken.

Nee, als geldbewuste Nederlanders zoeken wij liever een praktische oplossing. Eentje met ruitjesbekleding. Want dat is cooler dan leer. Dus, wat dacht je van deze Mercedes GD 250 Long Wolf uit 1986 die bij dealer G-Zuna staat? Het slijpwerk is al gedaan door Mercedes en zelfs het houten interieur is aanwezig.

Het mag dan geen V8 zijn en een Akrapovic-pijp zal weinig bijdragen aan de herrie, maar je brandstofverbruik zal met de vijfcilinderdiesel met 85 pk aanzienlijk lager zijn. Hopen we. En bij deze Long Wolf kun je de voorruit omlaag klappen. Handig voor, eh, dingen! En dingen zijn, zoals iedereen weet, erg leuk.

De tellerstand is nog geen 50.000 kilometer en de prijs is een nette 24.950 euro. Het enige wat je nodig hebt, is een wrap en een vlog. Of gewoon niet, natuurlijk. Want de G-klasse Long Wolf is al cool genoeg van zichzelf. Je kunt ze trouwens nog goedkoper vinden – zoek je eigen dakloze G-klasse uit.

Advertentie

Reacties

  • Robbe heeft op 28 juni 2018 geschreven:

    Of je wacht even op de nieuwe Suzuki Jimmy en zaagt het dak eraf…

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie